Mozaik
ZBUNJENI NIJEMAC

Parkirao je u garaži na kat, auto tražio 20 dana
Objavljeno 26. veljače, 2021.
Tri su tjedna otac i kći tražili automobil, pretražujući 15 garaža u centru, na kraju su se u očaju obratili medijima

Dolazak u veći grad, još ako voziš automobil, stanovnicima malih mjesta zna biti stresan. Iskusio je to na svojoj koži 62-godišnji Nijemac koji je, zbunjen, tjednima tražio svoj automobil parkiran u jednoj od višekatnih garaža. Nakon 20 dana agonije automobil je pronađen.

Kako prenose njemački mediji, muškarac iz malog mjesta na sjeverozapadu Njemačke, uz nizozemsku granicu, početkom je veljače parkirao svoj automobil u višekatnoj garaži u Osnabruecku, gradu od 165.000 stanovnika, i požurio na dogovoreni sastanak na koji je već kasnio. Problemi su nastali kada je sastanak završio, jer garažu, pa ni automobil, nije mogao pronaći. “Više i ne znam koliko smo puta bili u Osnabruecku tražeći automobil”, rekla je njegova kći u srijedu. Njezin otac, naime, nije imao kartu za parkiranje s nazivom parkirališta jer je rampa bila otvorena zbog toga što uređaj za izdavanje kartica nije radio, tvrdi kći 62-godišnjaka.

Njezin se otac odvezao iz gradića Bentheima u Donjoj Saskoj u Osnabrueck 3. veljače. Kad je ušao u grad, tražio je parking blizu centra, uparkirao se u garažu i poslije se nije mogao sjetiti gdje se nalazi. Tri tjedna otac i kći pretraživali su mnoge garaže u Osnabruecku, gdje ih je samo u centru oko 15. Na kraju su se, u očaju, obratili medijima i neki je Nijemac dojavio da je pronašao njihovo vozilo. Automobil je bio u garaži hotela u gradskom središtu. Čuvši cijelu priču, uprava hotela nije željela dodatno “zasoliti ranu” 62-godišnjaku pa ga je oslobodila plaćanja višetjednog parkiranja.

Milan Bugarić/H
Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike