Regija
URT NEXE TEAM I BK NAŠICE

Biciklisti i trkači u natjecanjima
Objavljeno 24. veljače, 2021.
NAŠICE

Predsjednik Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team Našice Tomislav Gall i tajnik Mario Pavičić ugostili su u svojim prostorijama izaslanstvo Biciklističkog kluba Našice, predsjednika Ivana Adžića i dopredsjednika Marija Firšta. Ta dva uspješna sportska kolektiva veže dugogodišnje prijateljstvo, a BK Našice jedna je od prvih udruga koja je prilikom osnivanja ponudila suradnju URT-u Nexe Team te podržala njihove projekte.

Predsjednik Nexe Teama Tomislav Gall naveo je kako članovi BK Našice sudjeluju u osiguranju memorijalnih i sportskih utrka poput memorijalne utrke "Od velikog do malog Vukovara" ili utrke "Vatrogasni cener".

- Mi smo mlađa udruga od biciklističkog kluba, koja nas je od prvog dana podržala. Članovi BK Našice na mnogim našim utrkama prate naše trkače i vode računa o njihovoj sigurnosti. Organiziramo uskoro i prvu utrku Našičkom geološkom stazom, koju će također biciklisti doći podržati, a dio će i aktivno sudjelovati, odnosno trčati - kazao je Gall.

Od predsjednika Galla saznajemo kako se s obzirom na ljepotu našeg kraja, posebice na atraktivne terene koji se nalaze u blizini Našica, razmatra, sukladno epidemiološkoj situaciji, i utrka koja bi okupila trkače i bicikliste u projektu koji bi zajednički organizirale te dvije udruge. Povezivanje biciklizma i maratonaca moguće je u duatlonu te u triatlonu, odnosno bicikliranju trčanju i plivanju, a ovi sportski prijatelji vjeruju kako će u skoroj budućnosti organizirati posebno natjecanje.

Gall je naglasio kako su radni sastanak zaokružili međusobnim učlanjenjem u udruge te i tako svojim primjerom pokazali put kojim sportski kolektivi trebaju razvijati suradnju i prijateljstvo za opće dobro sporta u Našicama. M.K.S.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike