Ekonomija
PROMJENE U PEVEXU

Krešimir Bubalo novi je predsjednik Uprave
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Krešimir Bubalo novi je predsjednik Uprave Pevexa. Kako je objavljeno iz te tvrtke, Nadzorni odbor u ponedjeljak je opozvao dosadašnjeg predsjednika Uprave Juricu Lovrinčevića i novim predsjednikom Uprave imenovao Bubala, dosadašnjeg člana Uprave zaduženog za financije.

"Nadzorni odbor zahvalio se Josipu Lovrinčeviću na požrtvovnom radu i doprinosu koji je dao tijekom svog mandata", zaključuje se u Pevexovu priopćenju za javnost, u kojem se ne iznose razlozi Lovrinčevića opoziva. Inače, Jurica Lovrinčević predsjednikom je Uprave Pevexa (tada još Peveca) imenovan u listopadu 2016. na mandat od pet godina, a prije toga je bio na dužnosti člana Uprave.

Krešimir Bubalo se upravljačkom timu kompanije pridružio u prosincu 2016. i tada je imenovan članom Uprave, a na (n)ovu je funkciju imenovan na novi mandat od pet godina.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, Krešimir Bubalo je diplomirani ekonomist koji je svoje bogato profesionalno iskustvo stjecao na različitim upravljačkim pozicijama u privatnom i javnom sektoru. Uz Krešimira Bubala, u Upravi Pevexa tri su člana - Jure Radoš, Renata Duka i Ivan Jukić, od kojih je Jukić na dužnost stupio posljednji, početkom ove godine.

Pevex trenutno ima 26 prodajnih centara diljem Hrvatske i zapošljava oko dvije tisuće radnika. D.Kuštro
Možda ste propustili...

NAJVEĆI RAST POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE OD 2008.

Biljna proizvodnja rasla za 8,7 %, stočarstvo za 4,3 %, izvoz za 5 %

VELIK BROJ PRIJAVLJENIH PROJEKATA

Povećanje sredstava za preradu na 462 mil. kn

USMJERENOST PREMA IZVOZNIM TRŽIŠTIMA

Saponia s netodobiti od 66,9 milijuna kuna