Regija
NAKON ZAVRŠETKA PROJEKTA, VRTIĆU POMAŽE GRAD

Grad Virovitica plaća
poslijepodnevnu smjenu
Objavljeno 23. veljače, 2021.
VIROVITICA - Dječji vrtić ‘‘Cvrčak‘‘ Virovitica završio je projekt "Poslijepodnevni rad Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica", odobrenog u sklopu poziva "Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja". Rezultate projekta predstavila je ravnateljica Sandra Moslavac, a predstavljanju su nazočili i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica te ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

- Projekt je provođen 30 mjeseci u suradnji s Razvojnom agencijom VTA, a vrijedan je 1,6 milijuna kuna i u potpunosti je financiran sredstvima iz Operativnog programa Europskog socijalnog fonda. Prilagodba radnog vremena Vrtića odgovor je na potrebe zaposlenih roditelja, a u tu svrhu vrtić je radio do 21 sat. Za potrebe provođenja projektnih aktivnosti zaposlene su dvije odgojiteljice, kuharica i spremačica, a 30 odgojno-obrazovnih djelatnika vrtića stručno je usavršeno u sustavu odgojno-obrazovne prakse - rekla je Moslavac.

Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je kako ga posebno veseli to što je ovaj projekt odlično prihvaćen od strane roditelja te najavio financiranje poslijepodnevnog rada u prijelaznom razdoblju, odnosno do odobrenja novog projekta.

– Drago mi je da su roditelji zadovoljni. Želja nam je da naš vrtić ima sve one standarde koje imaju i vrtići u razvijenim zapadnoeuropskim zemljama te da omogućimo zaposlenim roditeljima da svoju djecu mogu ostaviti na sigurnom i kako bi djeca svoje vrijeme kvalitetno provodila. Ovim putem najavio bih da će Grad Virovitica, a s obzirom na to da je ovaj natječaj završio, do odobrenja novog projekta financirati poslijepodnevni rad vrtića kako bismo olakšali roditeljima, za što će se mjesečno izdvojiti oko 45 tisuća kuna - rekao je Kirin, dodavši kako je ovo samo jedno u nizu ulaganja Grada Virovitice za najmlađe sugrađane. V.G.
Vrtić je već prijavio i drugu fazu projekta
Na značaj ovog projekta osvrnula se i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund. “Ono što je važno istaknuti kod ovog projekta jesu doprinosi usklađivanju obiteljskog i poslovnog života. Cijelo ovo vrijeme provedbe projekta, naš je vrtić bio otvoren do 21 sat, što roditeljima znatno olakšava usklađivanje obveza. Ono što je još važno reći jest i to da smo se vrtić i mi u suradnji prijavili i na novi natječaj za financiranje istih aktivnosti te smo u iščekivanju pozitivnih rezultata koji svima nose mnogo”, rekla je ravnateljica Harmund.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike