Osijek
POTICANJE IZVRSNOSTI U VLADISLAVCIMA

Općina mladima plaća
do 50 % vozačkog ispita
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Uz stipendiranje studenata, učenika i vrhunskih sportaša, Općina Vladislavci pokrenula je još jedan zanimljiv projekt poticanja izvrsnosti među mladima. Nakon što je osigurala besplatnu prehranu za učenike i potpuno besplatan vrtić, sada mladima s područja Općine sufinancira vozački ispit, i to u skladu s njihovim uspjehom u školi ili na fakultetu.

- Proračun Općine Vladislavci ne može se mjeriti s proračunima gradova, no uspjeli smo provesti ideju koju su pojedini političari najavljivali davno prije nas, ali ju nikada nisu realizirali - sufinanciranje vozačkih ispita. Inicirali smo novi način motiviranja srednjoškolaca i studenata za što bolji uspjeh, za koji će biti nagrađeni. Želimo nagraditi postignuti uspjeh učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola i redovitih studenata s područja Općine te im sufinancirati polaganje vozačkog ispita B-kategorije. Sufinanciranje se odnosi na sve troškove osposobljavanja, do prvog izlaska na ispit (liječnički pregled, predavanja iz prve pomoći i propisa, vožnja) - ponosno ističe načelnik Marjan Tomas.

Objasnio je da iznos sufinanciranja ovisi o učenicima i studentima, odnosno o postignutom općem uspjehu u prethodnoj školskoj ili akademskoj godini. Kreće se od 20 posto za opći uspjeh od 2,00 do 50 posto za opći uspjeh 5,00.

- Na ovaj način želimo motivirati učenike i studente za postizanje što boljeg uspjeha u odgojno-obrazovnom procesu i nagrađivati izvrsnost. S obzirom na sve lošije financijsko stanje, ovim bismo putem roditeljima omogućili da djeci lakše priskrbe polaganje vozačkog ispita, a stečena vozačka dozvola učinit će ih spremnijima i konkurentnijima na tržištu rada. Smisao svega je da činimo pozitivne pomake za bolju budućnost naših mladih - zaključuje načelnik Tomas. D. Pejić
Stečena vozačka dozvola učinit će mlade spremnijima i konkurentnijima na tržištu rada, kaže načelnik Tomas
20

posto najniži je iznos kojim Općina Vladislavci sufinancira vozački ispit učenicima i studentima
Najčitanije iz rubrike