Osijek
CESTA IZMEĐU OSIJEKA I ANTUNOVCA

Osvijetlit će i nepregledan zavoj kod bivše OLT-ove tvornice
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Prometna povezanost Ivanovca i Antunovca iznimno je dobra kada se gleda i željeznički, i cestovni, i biciklistički promet, a općinska se uprava sada bavi poboljšanjem prometne sigurnosti. Načelnik Davor Tubanjski najavljuje kako su među prioritetima osvjetljavanje ceste između Osijeka i Antunovca, preciznije, zavoja kod bivše OLT-ove tvornice.

- Promet prema Antunovcu je intenzivan i noću je zavoj nepregledan. U tome surađujemo s Hrvatskim cestama kako bismo ga osvijetlili, odnosno povezali u cjelinu rasvjetu od Brijesta do Antunovca. Spomenut ću da smo promijenili prometnu signalizaciju u naseljima, kompletno je prilagodivši novim uvjetima. U sljedećem razdoblju, kako smo i najavili, pokušavamo osigurati i Dugu ulicu u Ivanovcu u suradnji s Upravom za ceste Osječko-baranjske županije, a i s Hrvatskim cestama imamo jako dobru suradnju. Nastojimo u oba naselja povećati sigurnost djece u prometu, mislim tu ponajprije na ozbiljnije zahvate poput postavljanja semafora. Općina će dati sve od sebe da do toga dođe. Ista je situacija i u Antunovcu ispred škole, u Školskoj ulici. Na sastancima s Upravom za ceste tražimo financijski model kako bismo to riješili, nama je cilj da osiguramo takva dva prijelaza - ističe Tubanjski.

Dodaje kako su specifični po tome što željeznička pruga prolazi kroz Antunovac, pa spominje da su radili i na osiguravanju željezničkih prijelaza. U Antunovcu imaju i semafor koji mjeri brzinu i usporava promet na cesti koja obilazi središte Antunovca.

- Pokazao se jako dobar jer sve te duge dionice ceste, zbog gustog prometa koji povezuje Osijek i Vinkovce, neki iskorištavaju da voze brže od ograničenja. To je jedna od najprometnijih cesta u Slavoniji - zaključuje Tubanjski. D.P.
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana