Kultura
DANAS, 24. VELJAČE, POTREBNA REZERVACIJA PREKO EMAILA

U KC-u Osijek koncert gitarista Petra Čulića
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Nakon glasovira, harfe, flaute, violine, viole i drugih instrumenata svoje mjesto u KC rezervirala je i gitara. U srijedu, 24. veljače, u prizemlju zgrade Kulturnog centra Osijek nastupa gitarist Petar Čulić, s početkom od 19.30 sati. Rođen je 1986. godine u Splitu, gdje je magistrirao na Umjetničkoj akademiji 2008. godine u klasi prof. Gorana Listeša. Školovanje nastavlja na poslijediplomskom studiju u Koblenzu (u Njemačkoj) na privatnoj akademiji Koblenz International Guitar Academy, u klasi prof. Huberta Käppela, a završava ga u svibnju 2010. godine s najboljim uspjehom.

Dobitnik je godišnje nagrade Općine Dugi Rat za izvanredna postignuća u području glazbenog i kulturnog stvaralaštva. O kakvom se internacionalnom izvođaču radi govori i podatak da ima više od tisuću nastupa na šest kontinenata u više od 30 država, a dobitnik je državnih i međunarodnih priznanja i nagrada. Svirao je kao solist s Rheinische Philharmonie, Simfonijskim orkestrom Nacionalnog kazališta Claudio Santoro u Brasiliji, Mozart orchestra, Komornim orkestrom grada Curitibe, Simfonijskim orkestrom Crne Gore, Komornim gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži, Orkestrom HNK Split i drugima. Bavi se i skladanjem, a prvu veću inspiraciju za skladanje našao je u knjizi "Mali princ". Čulić je službeni prestavnik D’Addario žica, te svira na gitari Leonarda de Gregorija. Od ove akademske godine je umjetnički suradnik na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

S obzirom na to kako je broj mjesta ograničen, potrebne su prethodne rezervacije preko emaila: info@kulturni-centar.hr (do 40 mjesta). T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića