Sport
EUROPSKA RUKOMETNA LIGA

Može li NEXE nekog lakšeg u osmini finala?
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Pobjedama u dva susreta prošlog tjedna protiv Besiktasa, ali i trijumfima CSKA u dvostrukom obračunu s Alingsasom, rukometaši NEXE-a, dva kola prije kraja, već su osigurali plasman u osminu finala Europske lige. Zasad čvrsto drže četvrtu poziciju na tablici. Mogu li i korak više? Je li "gromovima" četvrto mjesto zacementirano ili još mogu teoretski osvojiti i neku poziciju iznad mogao bi već odlučiti današnji susret. U dvorani OŠ Kralja Tomislava u Našicama danas od 18.45 sati gostuje moskovski CSKA. Ruski je predstavnik trenutačno na drugom mjestu s dva boda više, ali i s dvije utakmice manje od NEXE-a. Želi li hrvatski viceprvak preskočiti Moskovljane, dosta toga se mora dogoditi. Čini se čak i kao jako teška, gotovo nemoguća, misija. U prvom redu večeras NEXE mora svladati CSKA, a onda tražiti i pomoć francuskog Montpelliera, koji još mora odigrati dvije zaostale utakmice s Rusima. U posljednjem kolu CSKA još mora izgubiti od vodećeg Magdeburga, a NEXE učiniti senzaciju i svladati Montpellier na njihovu terenu. Ukratko, CSKA mora izgubiti sve četiri, a NEXE dobiti obje utakmice do kraja igranja u skupini C. Budu li CSKA i NEXE bodovno izjednačeni, teško bi Našičani mogli računati na bolji omjer. Naime, CSKA je slavio u Moskvi s čak 29:18. Stoga, potpuno je iluzorno danas očekivati i stavljati teret na igrače Branka Tamšea, da danas krenu u lov na "minus 11".

- Gledao sam i onu prvu utakmicu, tu je bilo dosta toga specifičnog. NEXE je dosta toga promašivao, golman CSKA je jako puno branio, uglavnom to je bila utakmica koja je mogla otići i na "minus dva", a ne na "minus 11". Mislim da dečki upravo zbog te utakmice moraju pokazati kako je to bio loš dan i kako su momčad koja može pobijediti CSKA. Inače, oni su odlična momčad. Igraju moderan rukomet, nije to ona stara ruska škola. Mi se moramo maksimalno pripremiti i gledati da dobijemo utakmicu kod kuće - rekao je Branko Tamše, trener NEXE-a.

Zbog čega NEXE još ne bi trebao odustati od borbe za bar treće mjesto? Četvrto mjesto u osmini finala donijelo bi za suparnika njemački Rhein Neckar Lowen, koji je uvjerljivo vodeći u D skupini, što bi za NEXE bila golema prepreka. Bolji plasman za suparnika bi donio makedonski Eurofarm Pelister, danski GOG Gudme, švicarski Kadetten Schaffhausen, u nekoj varijanti i slovensko Trebnje, što su sve vrlo prolazni suparnici.

- CSKA je u igri za prvo mjesto, mi za što bolji plasman. Zato ćemo uraditi sve da napravimo i četvrtu pobjedu u nizu - najavio je večerašnju utakmicu Tamše. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike