Novosti
POSLOVANJE BIZOVAČKIH TOPLICA

Otvaranje kupališta sredinom proljeća
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Još se čeka na realizaciju planova gradnje novog hotela * Kapaciteti Lječilišta trenutno popunjeni 77 posto

Uprava Sunce hotela d.d. na naš je upit opovrgnula napise o namjerama pojedinih dioničara da prodaju svoje dionice i o namjerama bilo kojeg od ulagatelja da steknu dionice te kompanije. "Bilo kakve odnose između dioničara i nekog od ulagatelja Uprava izdavatelja ne može komentirati upravo zbog spomenutog nedostatka znanja o njima. Uprava izdavatelja redovito će obavještavati javnost u skladu sa svojim zakonskim obvezama čim joj neka od zakonom propisanih informacija postane poznata", priopćila je Uprava Sunce hotela d.d. odgovarajući na upit o napisima vezanim uz navodnu veliku turističku transakciju poduzetnika Jake Andabaka, preciznije prodaju 11 hotela na najatraktivnijim dijelovima Jadrana.

Dobri rezultati
Već i na sam spomen mogućnosti ovakve velike turističke transakcije u Slavoniji i Baranji se pojavilo pitanje kakva bi u tom slučaju bila budućnost Bizovačkih, odnosno Sunčanih toplica koje se u ovoj priči ne spominju. Tim više što se o rušenju starog hotela Termia i gradnji novog na istoj lokaciji govori već neko vrijeme, no na realizaciju tih planova se još čeka. Naime, kako su nam o vlasničkoj strukturi ranije pojasnili iz Uprave tvrtke, Sunce Hoteli d.d. jedna su od vodećih domaćih turističkih grupa s 11 hotela na Jadranu, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom s 2976 smještajnih jedinica, vlastitim aerodromom na Braču te drugom turističkom imovinom koja se nalazi u četiri popularne destinacije: Bol i Supetar na Braču, Brela Tučepi i Starigrad Paklenica. Uz to, u zajedničkom pothvatu s TUI AG, Sunce ima premium hotel u Tučepima. Bizovačke toplice, odnosno Sunčane toplice, društvo su u vlasništvu Jake Andabaka i sa Sunce Hotelima d.d. kao i ostalim njegovim kompanijama povezane su jedino - vlasničkom strukturom, naglasili su iz Sunce Hotela.

Unatoč završetku jedne od najtežih godina za poduzetnike zbog pandemije COVID-a, u Bizovačkim toplicama bilježe vrlo dobre rezultate koji su iznenadili i najoptimističnije prognozere. "Kako nam je prošla godina bila svima izazovna i teška, moramo priznati da smo sezonu odradili i iznad naših očekivanja. U protekloj godini kupališni kompleks Aquapolis Bizovačke toplice posjetila su 102.462 kupača, iako je zbog epidemije koronavirusa kupalište bilo zatvoreno ukupno četiri mjeseca. Najveća posjećenost tradicionalno je bila u kolovozu kada smo imali 41.969 kupača, što je samo 14 posto manje u odnosu na kolovoz 2019. koji je bio rekordan mjesec, usporedimo li podatke u prethodnih deset godina", otkrio nam je direktor bizovačkog hotela Milan Dumenčić dodajući da je osim gostiju iz pet slavonskih županija prošlog ljeta bio povećan interes gostiju iz cijele kontinentalne Hrvatske. "Vjerujemo da će se taj trend nastaviti i ove godine te da ćemo biti u mogućnosti ovoga ljeta ugostiti i posjetitelje iz susjednih država koji su do prošle godine u velikom broju posjećivali Bizovačke toplice", nada se Dumenčić.

Planovi i tržište
Za tako dobre brojke zaslužno je i novo lječilište sa svojom robotskom neurorehabilitacijom za koje vlada snažno zanimanje. Ukupan broj pacijenata u lječilištu u 2020. godini bio je 25.430, a broj pacijenata u 2019. bio je 27 posto više, 32.319. Naravno, to je bilo uvjetovano pandemijom jer jedno vrijeme, zbog sigurnosti i mjera koje su bile na snazi, Lječilište nije primalo nove pacijente. "Osim fizikalne terapije i rehabilitacije uz individualni integrirani pristup, u protekloj godini možemo se pohvaliti i velikim rastom potražnje za robotskom neurorehabilitacijom. Riječ je o rehabilitaciji koja uključuje tehnologiju i omogućava puno brži i uspješniji oporavak neuroloških bolesnika. Robotsku neurorehabilitaciju u Hrvatskoj danas pružaju samo tri ustanove, a u Slavoniji jedino Lječilište Bizovačke toplice. Broj terapija robotske neurorehabilitacije u 2020. godini premašio je brojku od 2000, a sve veći interes gostiju iz stranih zemalja u protekloj godini je upravo situacija s koronavirusom onemogućila da dođu do nas", poručila je Sandra Mihaljević, ravnateljica Lječilišta Bizovačke toplice čiji su trenutačni kapaciteti popunjeni 77 posto.

"Situaciju s COVID-19 pratimo iz dana u dan te se pridržavamo svih epidemioloških mjera koje propisuje Nacionalni stožer. U 2020. godini, u listopadu, zatvorili smo unutarnje bazene koji inače rade cijelu zimu i to upravo iz opreza, a radili su isključivo oni termalni za potrebe terapija pacijenata Lječilišta. Bude li se epidemiološka situacija razvijala u pozitivnom smjeru, sredinom proljeća ponovno ćemo otvarati kupalište, prvo unutarnje bazene, potom dio vanjskih i na kraju - bazen s valovima", najavila je Jelena Brandeker, voditeljica prodaje i marketinga Bizovačkih toplica. Što se, pak, novih investicija tiče, a posebno najave gradnje novog hotela, one su i dalje u planu i ovise o tržišnim okolnostima i o epidemiološkoj situaciji.

Lidija Aničić
RAZVOJ TURIZMA U BIZOVAČKOM KRAJU
“Znajući da je hotel Termia u Bizovačkim toplicama zatvoren već duže vrijeme iz potpuno opravdanih tehničkih i ekonomskih razloga, podržali smo mišljenje i inicijativu novog vlasnika kako je najbolje rješenje rušenje tog hotelskog zdanja i gradnja novog modernog smještajnog objekta visoke kategorije. U nekoliko navrata osobno sam iskazao zahvalnost Jaki Andabaku na dosadašnjim investicijama od velikog značenja za daljnji razvoj turizma u bizovačkom kraju i široj regiji, poput gradnje vrhunski opremljenog Lječilišta i atraktivnog bazena s valovima s pripadajućim sadržajima. O novim lječilišnim i turističkim investicijama koje u našoj maloj lokalnoj zajednici već duže vrijeme nestrpljivo željno iščekujemo odlučit će vlasnik naših omiljenih toplica, kojemu dajemo neizmjernu potporu daljnjim investiranjima važnim za održivost cjelogodišnjeg turizma u istočnom dijelu Hrvatske”, kaže Srećko Vuković, bizovački općinski načelnik.
Možda ste propustili...