Crna kronika
SLAVONSKI BROD: PRIJAVLJENA DVA NIZOZEMCA

Pas Jack nanjušio je hašiš
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac oduzet je kokain 21-godišnjoj Njemici

Policajci na graničnim prijelazima u Brodsko-posavskoj županiji imali su prošloga vikenda pune ruke posla. Spriječili su krijumčarenje raznih stvari i usput otkrili krivotvorene osobne iskaznice. U zapljeni droge pomogao im je službeni pas Jack.


Naime, u subotu u 8.40 sati, na ulazu u Hrvatsku na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policajci su posumnjali da dvojica državljana Nizozemske u dobi od 23 i 26 posjeduju krijumčarenu robu. Nizozemci su pretraženi, kao i njihovo vozilo i prtljage, pri čemu je službeni pas za detekciju droga Jack pozitivno reagirao na prtljagu. Policajci su tada kod 23-godišnjaka pronašli 0,9 grama hašiša, a kod 26-godišnjaka još 25,55 grama iste droge. Obojici su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.


Istoga dana u 15.15 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policajci su kontrolirali, između ostalih autobus bosansko-hercegovačkih nacionalnih i registracijskih oznaka, vozača i putnike. Pritom su posumnjali u vjerodostojnost osobnih iskaznica Belgije, kojima su se služili 24-godišnji i 31-godišnji državljani Turske. Sumnje policijskih službenika su potvrđene, te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da se radi o krivotvorenim ispravama, koje su osumnjičeni prethodno kupili od nepoznate osobe. Državljani Turske su udaljeni iz Hrvatske, te im je izrečena zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od godinu dana.


Već sljedećeg dana zapljene su se nastavile. Tako su policajci, u nedjelju samo 15 minuta iza ponoći, na graničnom prijelazu Slavonski Brod pronašli veću količinu tableta koje se nalaze na popisu droga. Naime, graničnom kontrolom autobusa, vozača, putnika i njihove prtljage, kod 33-godišnjeg putnika, državljana Slovenije, policajci i carinici su pronašli 2085 raznih tableta koje sadrže psihoaktivne tvari, "Apaurin", "Sanval" i druge, za koje vlasnik nije imao adekvatnu liječničku dokumentaciju. Protiv 33-godišnjaka policajci podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Samo dvadeset minuta kasnije, u 35 minuta poslije ponoći u ponedjeljak, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac kontrolirano je kombi-vozilo, njemačkih registracija, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a u kojem se kao suvozačica nalazila 21-godišnja njemačka državljanka. Policajci su kod 21-godišnjakinje pronašli i oduzeli 2,92 grama kokaina. U daljnjoj zajedničkoj suradnji policije i carine u unutrašnjosti vozila pronađene su 24 litre rakije i 11 kilograma duhana za koje 48-godišnjak nije podnio carinsku deklaraciju. Policijski službenici su 21-godišnjakinji i 48-godišnjaku uručili prekršajne naloge zbog počinjenih prekršaja.


Sandra Lacić
PREDOČIO KRIVOTVORENI PCR TEST
Tijekom vikenda Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. Policajci su utvrdili da je 47-godišnja hrvatska državljanka, 11. veljače, u 21.10 sati, na ulazu u Hrvatsku na graničnom prijelazu Slavonski brod, policajcima pokazala negativan PCR test za koji je utvrđeno da se radi o krivotvorini. Krivotvoreni test izdan je u Bosni i Hercegovini. Podsjetimo, samo na dva granična prijelaza u Brodsko-posavskoj županiji do sada je podneseno 105 kaznenih prijava protiv osoba, raznih državljanstava, koje su policajcima davale na uvid krivotvorene PCR testove na koronavirus, da bi izbjegli propisani boravak u samoizolaciji.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi