Osijek
POČEO BIJEG IZ KUHAČEVE

Krolo odstupio, tko je sljedeći?
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Tomislav Krolo odstupio je s dužnosti pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka. Iako ova informacija nije službeno potvrđena, iz izvora bliskih Kroli saznajemo kako je o svojoj odluci upoznao gradonačelnika Ivana Vrkića te zatražio sporazumni raskid ugovora, odnosno pred njim je odrađivanje otkaznog roka. Kažu kako je Krolo već ranije donio odluku "da na ovoj poziciji neće čekati novog gradonačelnika". Izvjesno je da će svoju profesionalnu karijeru nastaviti u realnom sektoru, u korporativnom okruženju, iz kojega je i došao u gradsku upravu početkom svibnja 2018. godine.

Naime, u prvom Vrkićevom mandatu sektor gospodarstva bio je dio upravnog odjela koji je obuhvaćao i projekte Europske unije, dok je u drugom mandatu ocijenjeno kako je to preopsežno. Krolo je nakon natječaja izabran za pročelnika novog, Upravnog odjela za gospodarstvo. Taj ekonomist iza sebe ima iskustvo menadžera u tvrtkama kao što su švedski Bisnode, Vipnet i Spin informatika.

Naposljetku, također prema izvorima u gradskoj upravi, izvjesno je da Krolo neće ostati usamljen, priča seda bar još jedan pročelnik razmišlja o odstupanju s dužnosti prije isteka mandata. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike