Osijek
UZ POMOĆ OPĆINE I ŽUPANIJE

Nakon energetske obnove zgrade škole u Ivanovcu se gradi sportska dvorana
Objavljeno 23. veljače, 2021.

Nakon energetske obnove objekata Osnovne škole Antunovac i nedavne obnove područne škole u Ivanovcu, u kojem su sudjelovali i Osječko-baranjska županija kao i Općina Antunovac, slijedi novi projekt - gradnja dvorane u Ivanovcu.

Načelnik Davor Tubanjski kaže kako su u cilju poboljšanja uvjeta školovanja već ranije nabavili pametne ploče, a sada se suradnja nastavlja kroz osiguravanje malim Ivanovčanima multifunkcionalne dvorane u kojoj će učenici imati mjesto za održavanje nastave tjelesnog odgoja.

- Učenici trenutačno tu nastavu održavaju po hodnicima i u drugim dijelovima škole. Riješili smo to pitanje konačno staviti na dnevni red u suradnji sa Županijom, taj nedostatak otkloniti dogradnjom većeg multifunkcionalnog prostora uz školski objekt. Mjesta ima za realizaciju tog projekta u sklopu školskog dvorišta koje će i dalje ostati dovoljno veliko za zelenilo i siguran boravak djece na otvorenom unutar ograde škole i evo već smo dobili idejni projekt i vizualizaciju kako bi to sve trebalo izgledati kada završimo dvoranu – kaže antunovački načelnik pokazujući arhitektonsku ideju situacije razrađenu kroz projektnu dokumentaciju.

Dodaje da ovo novo idejno rješenje školarcima treba omogućili adekvatne uvjete za aktivnosti koje provode u sklopu nastavnog i drugih programa koji se održavaju u školi. RIječ je o područnoj školi koja slovi za jednu od većih područnih škola u Osječko-baranjskoj županiji, trenutno ima više od sedamdesetero djece od prvog do četvrtog razreda. “Škola vapi za dodatnim prostorom u kojem bi djeca mogla imati tjelesne aktivnosti, ali i druge aktivnosti povezane uz školu, pa bi nam to u Ivanovcu bio još jedan kapitalni projekt. Mogu reći da će multifunkcionalna dvoranica sigurno biti napravljena”, kaže Tubanjski.

- Za uspješne projektne potreban je dobar tim i pravovremena priprema te ishođenje dozvola, proces je dugotrajan i nosi određene financijske izdatke, ali kada dođemo do krajnjeg cilja, zadovoljstvo je svima nama jer je to nagrada za dobar rad te motiv za daljnje planiranje. Sustavno i smisleno, korak po korak slažemo ovu našu lokalnu priču kako bi svima bilo bolje – ističe antunovački načelnik smatrajući da će se novi objekt zasigurno odlično uklopiti u već uređeni prostor središta Ivanovca. D.Pejić
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike