Regija
PRVI PUT OPĆINA MARIJANCI OSIGURALA USKRSNICE I ZA NEZAPOSLENE BRANITELJE

Korisnicima vojne opskrbnine po 250 kuna
Objavljeno 23. veljače, 2021.
MARIJANCI

Nakon što su u prosincu umirovljenici i korisnici zajamčene minimalne naknade preuzeli božićnice, Općina Marijanci će ih u povodu nadolazećeg blagdana razveseliti i uskrsnicima. No ove godine Općina Marijanci osigurava isplatu prigodnog novčanog dara i korisnicima naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

- Odlukom o isplati uskrsnica umirovljenicima i korisnicima socijalne pomoći od sada će biti uključeni i korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje. Kako ta kategorija građana prima iznimno skromnu vojnu opskrbninu, u iznosu od 1096 kuna mjesečno, a računa se da je tih građana na području cijele općine samo desetak, odlučili smo i njih staviti na popis onih koji će u povodu uskrsnih blagdana dobiti novčani dar Općine u iznosu od 250 kuna - objasnili su iz Općine Marijanci.

Iznos uskrsnice za umirovljenike ovisi o njihovim primanjima. Umirovljenici s mirovinom do 1000 kuna dobit će uskrsnicu od 250 kuna, a oni s mirovinom od 1000 do 1500 kuna primit će 200 kuna. Uskrsnicu od 150 kuna dobit će umirovljenici s mirovinom od 1500 do 2000 kuna, a 100 kuna umirovljenici s mirovinom od 2000 do 2500 kuna.

Također, korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb dobit će uskrsnicu od 250 kuna. S.F.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike