Kultura
DANAS, 23. VELJAČE, PRVA OVOGODIŠNJA BOOKSINA TRIBINA NA FACEBOOKU

Zrinka Posavec u “Poezija na živo”
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Na prvoj ovogodišnjoj Booksinoj tribini "Poezija na živo", 23. veljače, u 18h, uživo na Booksinoj Facebook stranici gostovat će pjesnikinja Zrinka Posavec. Zrinka će čitati tekstove iz neobjavljenog rukopisa radnog naslova "Maria Callas se baca u more", i razgovarati o njima s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu. Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Zrinka Posavec rođena je 1981. godine, u Đakovu. Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku diplomirala je glazbenu kulturu, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu studij pjevanja u klasi profesorice Lidije Horvat-Dunjko. Nakon završetka Muzičke akademije glas je usavršavala kod eminentnih vokalnih pedagoga i opernih umjetnika Hrvatske i regije. U području glazbe djeluje kao akademska glazbenica, pjevačica, vokalna pedagoginja, kantautorica, dirigentica i producentica. Spajajući interes za tradicijsku glazbu i klasičnu glazbenu naobrazbu ostvarila je uspješnu solističku karijeru sa zapaženim koncertima i dva samostalna albuma. Zrinka se bavi i etnomuzikologijom zapisujući i obnavljajući tradicijsku glazbenu građu cijele Hrvatske.

Dosad je objavila dvije knjige poezije: “Soba za buđenje” (2015.), i “Pjevaj, Molly” (2020.). Pjesme su joj objavljivane na internetskim stranicama Knjigomat, Jutro poezije i Odvalimo se poezijom te u časopisima Politika (Srbija), Književne novine (Srbija) i Književnost (Srbija). Godine 2019. godine završava dva modula radionice poezije pod vodstvom pjesnika Miroslava Mićanovića u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana