Svijet
U SAMO JEDNOM DANU

Avioni Boeinga rasipali krhotine u Europi i SAD-u
Objavljeno 21. veljače, 2021.
U oba slučaja došlo je do požara na motorima zrakoplova, nakon čega su dijelovi pali na tlo

Dva Boeingova zrakoplova u subotu su doživjela kvarove na motorima nakon polijetanja koji su doveli do otpadanja njihovih dijelova, rezultirajući ozljedama dvije osobe u Nizozemskoj te oštećenju vozila i kuća u Nizozemskoj i SAD-u.


Njemačka novinska agencija dpa prenosi da je u subotu, kratko nakon polijetanja Boeingova zrakoplova iz zračne luke Maastricht Aachen za New York, izbio požar na jednom od četiri motora zrakoplova. Nekoliko komada metala palo je na tlo u sjevernom dijelu Meerssena, u Nizozemskoj, i ozlijedilo dvije osobe. Oštećeno je nekoliko automobila i kuća. Starija je žena pogođena krhotinom u glavu i odvezena je u bolnicu, a još je lakše ozlijeđeno i jedno dijete koje je pretrpjelo opekline nakon što je pokušalo sa zemlje podići krhotine. Zrakoplov je prisilno sletio u belgijskom Liegeu i istraga je u tijeku.


U SAD-u zrakoplovu United Airlinesa zapalio se motor nedugo nakon polijetanja iz Denvera za Havaje u subotu, a masivne krhotine padale su na stambeno područje grada Broomfielda prije nego je zrakoplov sigurno sletio, priopćile su vlasti. U avionu ni na zemlji nema ozlijeđenih, priopćile su vlasti. Na videu snimljenom iz unutrašnjosti zrakoplova s 231 putnikom i deset članova posade može se vidjeti da desni motor gori i klima se na krilu Boeinga 777. "U jednom sam trenutku pomislio da ćemo umrijeti, jer smo odmah nakon eksplozije počeli ponirati", rekao je putnik David Delucia za The Denver Post. Njegova je pokćerka video nesreće, koji je snimio drugi putnik, objavila na Twitteru. Na snimci poziva u pomoć dobivenoj s web-stranice LiveATC, koja emitira komunikacije u zračnom prometu, može se čuti da je pilot zatražio hitno dopuštenje da se vrati u Denver. U međuvremenu, stanovnici Broomfielda, predgrađa Denvera, pronašli su velike krhotine razasute po gradu, uključujući golemi kružni komad metala koji je pao u dvorište Kirbyja Klementa.
- Izgledalo je malo zastrašujuće - rekao je za CNN, i dodao da je "komad pao na njegov kamion, pa na zemlju" te da je "veliki komad krhotine napravio rupu od metar i pol na krovu njegova susjeda". Iz United Airlinesa priopćili su da će "nastaviti surađivati ​​sa saveznim agencijama koje istražuju ovaj incident". H
1,5

metara bio je promjer rupe na razbijenom krovu kuće
2

osobe ozlijeđene su nakon pada dijelova s motora zrakoplova
Možda ste propustili...

NJEMAČKIM PIVARIMA

Odšteta za neprodano pivo

ZANIMA IH SAMO HRVATSKA GRANICA I ODLAZAK PREMA ZAPADU

Grade kamp, a migranti žele otići

FRANCUSKA I NJEMAČKA

Policija kažnjavala partijanere

Najčitanije iz rubrike