Svijet
KRENULI ČARTER-LETOVI

Velik interes Slovenaca za turistička putovanja
Objavljeno 22. veljače, 2021.
Velik interes Slovenaca za turistička putovanja nakon dugotrajnog zatvaranja potvrdio je prvi čarter-let kojim je u nedjelju ujutro na Tenerife (Kanarski otoci) na sedmodnevni odmor otputovalo 180 putnika u organizaciji nekoliko agencija. Za slobodna mjesta na zrakoplovu prijevoznika Trade Air interes je bio golem i rasprodana su u roku od nekoliko dana. Turističke agencije zato planiraju još nekoliko čarter-letova za udaljene egzotične destinacije, a već nude i paket aranžmane na tradicionalnim, klasičnim turističkim odredištima Slovenaca, među kojima je Hrvatska u samom vrhu. "Očito je da ljudi žele putovati, a putovanja organiziramo uz sve sigurnosne protokole koje treba u cijelosti primijeniti", navode u Kompasu, jednoj od agencija koje su organizirale let na Tenerife.

Upravitelj ljubljanske zračne luke Fraport Slovenija kaže da tijekom preostale zimske sezone nakon prvog čartera imaju u planu njih još nekoliko. Ujedinjeni Arapski Emirati, Dubai, Sejšeli, Maldivi, Zanzibar, Karipski otoci, Meksiko, neke su od zimskih destinacija za koje vlada prilično zanimanje, ali i Sarajevo zbog skijanja na Jahorini, no najpopularnije proljetne i ljetne destinacije ostaju Sredozemlje, posebno hrvatska obala.

Za putovanja u inozemstvo u Sloveniji je i dalje na snazi preporuka vlade da se ne putuje osim u nužnim i izuzetnim opravdanim slučajevima kao što su odlasci zbog studijskih obveza, znanstvene suradnje ili zdravstvenih potreba. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana