Osijek
DO JESENI 6,5 KM BICIKLISTIČKE STAZE

Premošćuje se Bobotski kanal
Objavljeno 21. veljače, 2021.
Gradnja biciklističko-pješačke staze u općini Ernestinovo teče očekivanim tempom. Napravljena je dionica koja se nadovezuje na već postojeću mrežu staza od općine Antunovac – i to od spoja kod raskrižja za Ivanovac kod "trafostanice Ernestinovo", odakle prolazi kroz Divoš do Bobotskog mosta na ulazu u Ernestinovo. Na toj je lokaciji jedan od najzahtjevnijih građevinskih zahvata uopće na do sada izgrađenim biciklističkim stazama u općinama u okolici Osijeka jer moraju premostiti veliki kanal koji prikuplja svu vodu na ovom području Slavonije.

Načelnica općine Ernestinovo nam priča kako bi zadovoljili uvjete moraju napraviti zaseban pješačko-biciklistički most preko Bobotskog kanala.

- Napravili smo već Dionicu uz Divoš, sada teku radovi na mostu, na upornjacima, nakon toga slijede pokosi i doći će gotova betonska konstrukcija budućeg mosta. Usporedno s time započeli smo gradnju pješačko-biciklističke staze kroz naselje Ernestinovo. Očekujemo intenziviranje radova uskoro, most će biti skoro pri kraju; čim vrijeme dopusti, nastavit će se radovi i izvan i unutar naselja – kaže Junušić.

Do jeseni bi, najavljuje ona, trebali imati šest i pol kilometara novoizgrađenih pješačko-biciklističkih staza od Divoša do ispred naselja Laslovo. D.P.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PO OSMIJEH SE PREKO GRANICE NE MOŽE

Ostali na pola puta do
novih zuba - što sad?

2

ČLANOVI LOVAČKOG DRUŠTVA "MURSA" VODE BRIGU O ČISTOM OKOLIŠU

Zasadili dvjesto sadnica bagrema

3

KRAJ ZIMSKOG SEZONSKOG SNIŽENJA

Lovci na popuste došli
na svoje - dočekali 80 %