Mozaik
U POVODU 40 GODINA PREMIJERE POPULARNE BRITANSKE SERIJE

"Mućke" na poštanskim markicama
Objavljeno 21. veljače, 2021.
U povodu obilježavanja 40 godina od premijernog prikazivanja prve epizode kultne BBC-jeve serije "Mućke", britanska pošta odlučila je izdati ograničenu seriju poštanskih maraka na kojima će biti prikazane scene i čuveni citati glavnih likova, pišu britanski mediji. Royal Mail je poštanska tvrtka koja izdavanjem posebnih poštanskih maraka često obilježava događaje, prije svega od velikog značaja za povijest Velike Britanije. Ovaj put odlučili su izdati 12 posebno dizajniranih maraka sa scenama i čuvenim citatima omiljenih likova iz humoristične serije "Mućke". U priopćenju stoji da će na njih osam biti prikazane poznate scene, poput one u kojoj Del Boy pada sa šanka, ili scene u kojoj lomi skupocjeni luster. Na preostalim markama bit će prikazani glavni likovi serije, uz Del Boya i njegov brat Rodney, Djed i nezaobilazni ujak Albert.


- Vrhunski scenarij, nevjerojatan sadržaj i neobične osobine likova, učinile su "Mućke" jednom od omiljenijih humorističnih serija svih vremena. Zato smo kroz marke odlučili predstaviti 40 godina od početka emitiranja kako bi nas podsjetile na neke od najduhovitijih scena - rekao je Philip Parker iz Royal Maila.
Serija "Only Fools and Horses", kod nas prevedena kao "Mućke", prvi je put emitirana godine 1981., a zadnja epizoda išla je na Božić 2003. Dogodovštine glavnih likova i specifičan britanski humor učinile su je bezvremenskom, pa su epizode "Mućki" i danas jednako gledane. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SPOT JE SNIMAN NA AUTENTIČNIM LOKACIJAMA POGOĐENIM POTRESOM

Tamburaši zapjevali za Banovinu

2

USKORO ĆE SVI BITI DOSTUPNI NA YOUTUBE KANALU

Stižu nastupi s Rock&Offa

3

ZBUNJENI NIJEMAC

Parkirao je u garaži na kat, auto tražio 20 dana