Mozaik
SLUŽBENO POTVRĐEN NOVI PROJEKT

Tim Burton će za Netflix režirati svoju prvu seriju, o Wedneseday Addams
Objavljeno 22. veljače, 2021.
Odlične vijesti stižu za obožavatelje obitelji Addams i Tima Burtona, jer je službeno potvrđeno kako će on režirati novu Netflixovu seriju "Wednesday", o omiljenoj članici obitelji Addams, prenosi portal IndieWire. Burton, koji dosad još nikada nije režirao TV seriju, ujedno će biti i jedan od izvršnih producenata naručenih osam epizoda. Temeljena na liku kojeg je stvorio Charles Addams, "Wednesday" je najavljena kao TV serija za mlade i opisana kao detektivska i puna nadnaravnih misterija, a pratit će priču o preobrazbi Wednesday od jezive djevojčice do samostalne, mlade žene.


- Radnja prati Wednesday tijekom godina koje je provela kao studentica na jedinstvenoj akademiji Nevermore. Ona nastoji ovladati svojim rastućim proročanskim sposobnostima, zaustaviti stravični ubojiti pohod koji terorizira gradić te riješiti nadnaravni misterij u koji su se njezini roditelji upleli prije 25 godina, dok se istovremeno pokušava snaći u novim i vrlo kompliciranim odnosima u Nevermoreu - stoji u službenom sinopsisu.
Zanimljivo je spomenuti da je Burton trebao režirati i film "The Addams Family", iz 1991., ali je na kraju morao odustati zbog konflikta u rasporedu snimanja za "Batman Returns", pa ga je režirao Barry Sonnenfeld. Za sada još nije poznato tko bi trebao preuzeti naslovnu ulogu u seriji "Wednesday". D.Miklić
Najčitanije iz rubrike