Sport
DRUGA HNL

Domaći bi voljeli ponoviti ono što su napravili jesenas
Objavljeno 20. veljače, 2021.
Subotnji susret 19. kola Druge HNL u Bijelom Brdu gdje kod BSK-a gostuju Imoćani počet će u 15 sati

Nakon što su prošle nedjelje na otvaranju proljetnog dijela sezone u Bijelom Brdu nogometaši BSK-a uzvratili istom mjerom mladoj momčadi zagrebačkog Dinama za poraz sa starta prvenstva jedinstvenog drugoligaškog državnog saziva, štićenici trenera Tomislava Steinbrücknera danas (subota) od 15 sati na svojoj umjetnoj travi tražit će sedmu ovosezonsku pobjedu.

Prvu su upisali upravo protiv svoga današnjeg suparnika kojeg su svladali u Zmijavcima odakle je gost i prošle etape odnio kompletan plijen, pa je stoga Croatia na krajnji istok Hrvatske krenula s namjerom rehabilitirati se za te posrtaje. Poslije potonjega Bjelobrđani su ih preskočili u redoslijedu i doskočili na visoku četvrtu poziciju drugoligaškog društva s koje im se ne silazi. Za tu misiju u pitanju je samo nastup ozlijeđenog kapetana Vedrana Dalića, dok su ostali spremni uključujući i najnoviju akviziciju Stipe Vrdoljaka, koji će krenuti s klupe i vjerojatno dobiti prigodu debitirati. U opetovano kapetanskoj ulozi mogao bi biti protiv Dinama II ponajbolji "žuto-plavi" Matija Mišić, koji nam je rekao:

- Proljetni start donio nam je niz domaćih utakmica, što je svakako određena prednost, ali koja će se morati i te kako dokazati na terenu. Potvrđeno je da nema laganih bodova jer su momčadi izjednačene i nijanse odlučuju o njihovu smjeru. Jesenas smo ih odnijeli iz Zmijavaca i jasno je da će igrači Croatije pokušati uzvratiti kao i rehabilitirati se za prethodni domaći poraz. Mi, dakako, o njemu ne razmišljamo, ali smo svjesni težine zadaće, posebice jer je protivnik nakrcan kvalitetom i iskustvom koji su mu donijeli položaj u gornjem domu. Naš je još bolji i sigurno nije slučajan, pa stoga vjerujem da ćemo to potvrditi u sučeljavanju u koje ulazimo osokoljeni pobjedom čije ponavljanje, dakle, očekujemo. Damo li što možemo, a možemo puno i još bolje nego do sada - umjerenim je optimizmom susret najavio taj iskusni veznjak s prvoligaškim i međunarodnim iskustvom koji će zauzeti mjesto u momčadi koja će igrati u formaciji 4-2-3-1, a očekuje se sljedeća početna: Đilas - Periša, Gavrić, Majtanić, Župan - Gbane, Mišić - Čikvar, Ilić, Selbol - Dabro.

Dražen Lekšan
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
PAROVI 19. KOLA
Junak - Orijent 1919, Dugopolje - Dubrava Tim kabel, Međimurje - Cibalia, BSK - Croatia, Inter Zaprešić - Rudeš, Opatija - Sesvete i Kustošija - Solin igraju danas (subota) od 15 sati. Sutra u 12 sati sastaju se Dinamo II - Hajduk II, a u ponedjeljak u 15 sati počet će susret Osijek II - Hrvatski dragovoljac.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike