Kultura
DVOSATNA SNIMKA KONCERTA U SPALADIUM ARENI

U prodaji novo videoizdanje Ansambla Lado na USB-u
Objavljeno 20. veljače, 2021.
U prodaju je pušteno zanimljivo novo izdanje Ansambla Lado, i to u vrlo modernom obliku: na USB sticku! Dugoočekivano izdanje donosi dvosatnu videosnimku prvog koncerta koji je Ansambl Lado održao na modernoj pozornici Spaladium Arene u Splitu 2016. godine. Uz Ladove popularne koreografije, poput Podravskih svata, Zagorskih drmešara i Šokačkog sastanka, na USB-u se nalaze i tri tada premijerno izvedene točke "Ej grišće plandovišće", "Kad te moji svatovi probude" i "Ženina voja".

Za vrhunsku produkciju snimke pobrinula se Mediteran produkcija, koja je za scenu, zvuk i rasvjetu koristila najmodernije svjetske trendove i prikazala izvedbenu folklornu umjetnost u jednoj novoj dimenziji. Uz videosnimke, na USB-u se mogu pronaći i fotografije s koncerta, kao i detaljan opis svih izvedenih točaka.

- Iako redovito objavljujemo videosadržaj na našim društvenim mrežama, znamo da je posebno iskustvo držati u ruci medij na kojemu se nalazi snimka. Drago mi je da smo završili posao koji je započeo moj prethodnik Krešimir Dabo, te da će naša vjerna publika napokon imati priliku pogledati snimku cijelog koncerta u svojim domovima. Nadamo se da će se osjećati kao da su u Spaladium Areni - rekla je Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla Lado.

USB pod nazivom "Pokraj vode Drave" u izdanju Ansambla Lado i Mast produkcije može se pronaći na prodajnim mjestima u Zagrebu (Aquarius CD Shop, Varšavska 13; Croatia Records, Gundulićeva 3; Dancing Bear, Gundulićeva 7), Rijeci (Dallas Music Shop, Splitska 2a) i Splitu (Dancing Bear, Dioklecijanova 6). USB izdanje može se naručiti i slanjem e-maila na info@mastprodukcija.hr. Snimku koncerta uskoro će biti moguće preuzeti digitalno preko stranice www.mastprodukcija.hr što će sigurno razveseliti sve one koji nisu u mogućnosti fizički kupiti USB, doznajemo od Stipe Mađora Božinovića iz Mast produkcije.

Koncert "Pokraj vode Drave" dio je godišnjih koncerata Ansambla Lado kojim je u studenome 2016. godine proslavio svoj 67. rođendan i posvetio ga nekadašnjem direktoru i umjetničkom voditelju, dr. sc. Ivanu Ivančanu. T.K.
Snimku koncerta uskoro će biti moguće preuzeti digitalno preko stranice www.mastprodukcija.hr
Možda ste propustili...

KONCERT ZAGREBAČKOGA KVARTETA I LUCIJE BRNADIĆ

Kvartet online

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HNK:

Vrhunska izvedba “Bube u uhu” nasmijala osječku publiku

2

U KABINETU GRAFIKE HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI

Izložba Vukovarke Ane Sladetić

3

OTVORENA IZLOŽBA “CRVENA ŠKOLA” DUBRAVKE UGREŠIĆ

Promišljanje o svijetu početnice