Kultura
TEATAR &TD: PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA “SREĆA”

Sreća koja je ovisna o ishodu igre
Objavljeno 19. veljače, 2021.
Predstava "Sreća" autorice i redateljice Jelene Hadži-Manev premijerno je izvedena u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. Nastala je u sklopu projekta Razvojni &TD, kojemu je cilj okupljanje mladih umjetnika ili umjetničkih grupacija koje imaju izraženi afinitet prema istraživačkom i eksperimentalnom radu unutar polja kazališnih praksi. Glumci Selma Mehić, Josipa Oršolić, Danijel Radečić, ujedno i suautori predstave, osobe su potpuno različitih životnih i kazališnih iskustava, a okupili su se u veljači prošle godine kako bi podijelili svoja viđenja sreće. U nastajanju predstave morali su se suočiti s pandemijom, karantenom, potresima i odlaskom redateljice.

- Prepušteni izboru da predstavu do kraja realiziraju sami, zaključili su da bi ih usrećilo da ostanu na okupu i podijele ono što su u procesu saznali o sebi i jedni o drugima: da usamljenost nije trajna, da rakija pomaže, da je kazalište ponekad jako čudno, da gotovo ništa nije nepromjenjivo, da svatko može plesati - ističe se u najavi.

U toj igri, dodaje se, neki dijelovi predstave prepušteni su slučaju i mijenjaju se iz izvedbe u izvedbu te su tako i njihovi doprinosi s temom sreće svaki put ovisni o ishodu igre, kao što je i samo kazalište uvijek ovisno o ishodu glumačke igre, poručuju iz kazališta. Dramaturšku podršku glumcima dala je Nina Gojić, autorica scene i kostima je Ana Paulić, a glazbe Toni Starešinić. T.K.
Možda ste propustili...

JEDAN OD NAŠIH NAJPOZNATIJIH AKVARELISTA

Izložba za Šipekov 125. rođendan

U ZAGREBAČKOJ GALERIJI ULUPUH

“Plakati - Prva lica izložbi”

PROFIL: NOVE KNJIGE ANN PATCHETT, REZE ASLANA I KAREN M. MCMANUS

Tri zanimljiva noviteta u knjižarama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DODIJELJENE GODIŠNJE NAGRADE HDLU-A

Nagrađeni Osječanka Vlatka Škoro i Đakovčanin Ivica Župan

2

HNK U OSIJEKU: NA RASPOREDU 26. I 27. VELJAČE I 1. I 2. OŽUJKA

Popularni vodvilj “Buba u uhu” opet pred osječkom publikom

3

“UNESCO4ALL”

Sada i slabovidne osobe mogu doživjeti ljepotu spomenika