Tehno
ONLINE TEČAJ

Elements of AI na platformi Digitalna garaža
Objavljeno 12. veljače, 2021.
Google je uvrstio online tečaj Elements of AI na svoju platformu Digitalna garaža i tako se priključio brojnim kompanijama koje su podržale projekt što je dosad u Hrvatskoj privukao više od 18 tisuća ljudi, Elements of AI sada je u društvu ostalih online tečajeva koje Google preporučuje za unaprjeđivanje karijere ili poslovanja.


Digitalna garaža edukacijska je platforma koju je Google pokrenuo s ciljem da što više ljudi razvije digitalne vještine koje će im pomoći u poslu i svakodnevnom životu. U Googleu vjeruju da će upravo razvojem digitalnih vještina građani EU-a lakše pronaći posao, unaprijediti svoju karijeru ili razviti vlastito poslovanje. Elements of AI u Hrvatskoj je predstavljen prije dva mjeseca, a u rekordnom je roku privukao velik broj polaznika, njih više od 18 tisuća.


Projekt Elements of AI razvili su Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor, partner za Hrvatsku je Sveučilište u Zagrebu, a nositelj projekta Udruga CroAI. Popularizaciju i educiranje o umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj podržali su brojni pojedinci, kao i Vlada Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Finske te članovi akademske i poslovne zajednice.


Edukacija je namijenjena svima, a među onima koji ju polaze brojni su uspješni poslovni ljudi, umirovljenici, političari, školarci, studenti i brojni drugi.


Za ovu je edukaciju prosječno potrebno izdvojiti 25 sati, a tečaj se sastoji od šest poglavlja i 25 vježbi. Elements of AI privukao je velik broj polaznika zahvaljujući činjenici da za njegovo svladavanje nije potrebno predznanje u programiranju. M.R.


Jasminka Knežević
Najčitanije iz rubrike