Sport
TRENER BIJELO-PLAVIH JOŠ VAŽE

Topčagić operiran, a Bjelica razmišlja treba li mu još netko
Objavljeno 10. veljače, 2021.
Ako ne bude mogao dovesti “špicu” koju želi, Bjelica će se okrenuti unutrašnjim rezervama

Hoće li do kraja prijelaznog roka u Osijekovoj svlačionici osvanuti još poneko novo ime? Dosad je Nenad Bjelica angažirao četvoricu novih igrača, Petra Brleka, Matu Miloša, Mihreta Topčagića i Jevgena Čeberka.

Istina, potpisao je i Šimu Gržana iz Istre 1961, ali trenutačno je izglednije kako će se taj brzonogi krilni napadač bijelo-plavima pridružiti tek na ljeto. Bjelica, međutim, još nije odustao od njegova dovođenja već ove zime i oko toga se još uvijek lome koplja s Puljanima, koji nisu baš oduševljeni idejom gubitka jednog od najboljih igrača usred teške bitke koju vode za očuvanje prvoligaškog statusa.

Topčagić operiran
Dvojicu od njih četvorice, Brleka i Miloša, već smo vidjeli na djelu, Čeberko je još svjež i trebao bi pravo nastupa steći za subotnji derbi protiv Dinama, a Topčagića, koji je trebao imati važnu ulogu alternacije za prvog strijelca Ramona Miereza, nažalost, nećemo tako brzo imati priliku vidjeti u akciji. Stasitog su napadača problemi s leđima natjerali "pod nož".

- Topčagić je operiran i njegov oporavak trajat će do sredine travnja - informirao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Tako su bijelo-plavi ostali na samo jednoj jakoj napadačkoj opciji, prvom strijelcu Ramonu Mierezu, te na dva mlada igrača, Robertu Miškoviću i Dionu Dreni Belji. Stoga, nije nikakvo iznenađenje što trener bijelo-plavih razmatra opciju angažmana još jednog iskusnijeg napadača. Posao pronalaženja profila igrača kojeg Osijek traži neće biti lak jer taj bi čovjek trebao biti spreman sjediti na klupi, a opet imati potrebnu kvalitetu ako će se ukazati potreba za uskočiti u momčad umjesto Miereza.

Novo ime ili Erceg
Opcije su dvije. Dovesti novog napadača na posudbu do kraja sezone ili rješenje potražiti u unutrašnjim rezervama. Ante Erceg mijenjao je Miereza u susretu protiv Slaven Belupa i pokazao je kako može biti itekako upotrebljiv na poziciji centralnog napadača bez obzira na to što mu ona nije prirodna.

- Moramo vidjeti što nam se nudi na tržištu i zadovoljava li ta ponuda naše kriterije. I financijske i one koji su vezani uz kvalitetu igrača. Nećemo dovoditi samo da bismo dovodili. Uostalom, u igračkom kadru imamo još igrača, poput Ercega, koji u nuždi može uskočiti umjesto Miereza. Zato sad ne mogu baš tvrditi kako ćemo dovesti novu napadačku opciju - kaže Bjelica.

Nije rekao, ali očito kako u razgovoru s predsjednikom Ferencom Sakaljem nije dobio dodatni fond za pojačanja.

- U ovom prilaznom roku nismo potrošili ni eura na odštete. Pokušavamo se držati unutar financijskih gabarita. Postoji mogućnost odlaska ponekog igrača, pa nam možda to otvori mogućnost još jednog ulaznog transfera. Ponašamo se racionalno jer nema potrebe biti rastrošan. Cijena koju ima neki igrač ne garantira i kvalitetu. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Imamo na raspolaganju još nekoliko dana - kaže Bjelica.

U svakom slučaju ne treba isključiti opciju dolaska nekog napadača. Osijek je vrlo poželjna destinacija, između ostalog sad i zbog samog trenera, koji dobro "osjeti" igrače.

Iako i sam Bjelica kaže kako nije siguran hoće li doći još jedan napadač, ne treba se iznenaditi ako ga opet javnosti predstavi, ako ne i ranije, onda na najavnoj "presici" derbija protiv Dinama.

Dalibor Keler
Najčitanije iz rubrike