Tehno
"CLOUD SKILLS WEEK" ONLINE OD 16. DO 19. VELJAČE

Tjedan besplatnih predavanja i radionica posvećen cloud tehnologijama
Objavljeno 5. veljače, 2021.
Cloud Skills Week niz je događanja, predavanja i radionica kojim organizatori žele približiti važnost obrazovanja i stjecanja znanja o cloud tehnologijama, a održat će se, posve u online obliku, od 16. do 19. veljače. Inicijativa je dio globalne turneje C3 Global Skills v-Tour koju provodi LLPA (Leading Learning Partners Association), međunarodno udruženje tech obrazovnih centara čiji je jedan od utemeljitelja i Algebra. Sva predavanja i radionice u sklopu Cloud Skills Weeka su posve besplatna, ali se za njih potrebno prethodno registrirati.


„Organizacijom Cloud Skills Weeka, u suradnji s partnerima, želimo skrenuti pozornost na važnost kontinuiranog usavršavanja zaposlenika. Globalna pandemija znatno je ubrzala transformaciju poslovanja i organizacije koje nemaju digitalnu strategiju neće preživjeti. U svakoj transformaciji ključna su znanja zaposlenika, a danas su to digitalne vještine i poznavanje tehnologija u oblaku, tzv. clouda, koje upravo omogućavaju brzu transformaciju. Ovim besplatnim događanjem pružamo priliku menadžerima zaduženim za obrazovanje i razvoj ljudskih resursa u svojim tvrtkama da saznaju ponešto o aktualnim trendovima“, rekao je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre.


„Svijet se brzo mijenja, a poslovi budućnosti zahtijevaju sve više i više digitalnih vještina. U Microsoftu čvrsto vjerujemo u važnost učenja i stjecanja novih vještina. Zato se veselimo prilici da hrvatskim menadžerima i rukovoditeljima predstavimo našu globalnu inicijativu usmjerenu na besplatnu edukaciju za najtraženije poslove te sve naše inicijative fokusirane na stjecanje vještina koje zaposlenicima pomažu da postignu još više“, komentirala je Anke den Ouden, generalna direktorica Microsofta za srednju i istočnu Europu.


Program Cloud Skills Weeka otvara se konferencijskim dijelom, 16. veljače u poslijepodnevnim satima, predavanjima stručnjaka iz Microsofta i Algebre. Konferencija je primarno namijenjena svim razinama poslovnog i tehnološkog menadžmenta te će pokriti teme poput edukacije zaposlenika za suočavanje s digitalnim izazovima u poslovanju, postizanja uspješnosti organizacije kroz učenje i razvoj zaposlenika kao i mogućnosti financiranja i sufinanciranja profesionalne edukacije u Hrvatskoj.


Za profesionalce koji žele testirati i potvrditi svoje vještine s područja cloud tehnologija otvorene su prijave za Cloud Skills Cup – online natjecanje u poznavanju cloud tehnologija koje se provodi kao svjetsko prvenstvo u tri kategorije. Najbolji natjecatelji iz Hrvatske predstavljat će nas na svjetskom prvenstvu C3 Cloud Skills Cup u lipnju 2021. te će imati priliku osvojiti i nagradni paket u vrijednosti od 2400 američkih dolara. M.R.
Najčitanije iz rubrike