Crna kronika
PROMETNA NESREĆA KOD OSIJEKA

Vozač Corse poginuo nakon izravnog sudara s Audijem
Objavljeno 26. siječnja, 2021.
Zbog sudara je dva sata cesta između Osijeka i Vukovara bila zatvorena za promet

Pedesetosmogodišnji vozač automobila smrtno je stradao u Opel Corsi u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak u 8.11 na državnoj cesti D2 na izlasku iz Osijeka prema Vukovaru. Šezdesetogodišnja vozačica Audija A4 s teškim je ozljedama prevezena u osječku bolnicu.


- Do prometne nesreće došlo je tako što se 58-godišnji vozač automobilom kretao državnom cestom D2 i zbog neutvrđenih razloga prešao na suprotni prometni trak te udario u automobil koji se u tom trenutku kretao iz suprotnog smjera kojim je upravljala 60-godišnjakinja. Pedesetosmogodišnji vozač na mjestu prometne nesreće smrtno je stradao, a vozačica drugog automobila prevezena je u KBC Osijek - doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Radi obavljanja očevida na mjestu događaja promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilazno preko Tenje. Očevid na mjestu događaja obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika uz stručnu pomoć očevidne ekipe Postaje prometne policije Osijek.


- Jedan od automobila uništen je do neprepoznatljivosti i završio je u kanalu, drugi je bio pokraj ceste, također poprilično uništen - ispričao nam je očevidac. Baš vozači koji su naišli na ovu tragediju pozvali su Hitnu pomoć i policiju. Čim je stigla policija, zatvoren je promet na toj dionici ceste između Osijeka i Vukovara te dio južne obilaznice. U pomoć pri spašavanju unesrećene vozačice pozvani su osječki profesionalni vatrogasci jer je ostala prikliještena u vozilu. Poziv u pomoć vatrogasci su dobili u 8.14 i na intervenciju je odjurilo osam vatrogasaca s dva vozila.

- Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo dva vozila koja su se sudarila te smo pristupili oslobađanju vozačice iz automobila. Spašavanju smo pristupili s pomoću uređaja "Holmatro", razuporom smo raširili vrata te ih škarama potom uklonili s vozila. Djelatnici Hitne pomoći potom su imobilizirali ozlijeđenu vozačicu, a kada su dovršili imobilizaciju, teleskopskom razuporom pomaknuli smo dijelove koji su pritiskali noge ozlijeđene. Potom smo djelatnicima Hitne pomoći pomogli staviti ju na nosila. Nakon toga pristupili smo vađenju poginule osobe iz drugog vozila - doznajemo od Alena Šafrana, voditelja smjene Javne vatrogasne postrojbe Osijek. Vatrogasna intervencija dovršena je u 9.25.

Smrtno stradali 58-godišnjak druga je poginula osoba u prometnim nesrećama u Osječko-baranjskoj županiji od početka godine. Prva žrtva bio je 63-godišnji biciklist koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 7. siječnja u mjestu Preslatinci na đakovačkom području. Ta nesreća dogodila se kada se biciklist kretao lokalnom cestom kroz Preslatince od juga prema sjeveru te u jednom trenutku počeo skretati ulijevo. No pri tome je oduzeo prednost prolaska automobilu koji se kretao iz suprotnog smjera te je došlo do kontakta između automobila i bicikla. Biciklist je poginuo na mjestu nesreće.


Sandra Lacić
SMRT U SESVETAMA

Jedna osoba poginula je i u sudaru koji se dogodio u ponedjeljak oko 21.10 na Selskoj cesti u Sesvetama. Nesreću je izazvao 22-godišnji rumunjski državljanin koji je upravljao automobilom BMW 5 slovenskih registracija. Dolaskom do kućnog broja 2, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste nakon čega je, suprotno vidljivo postavljenom prometnom znaku, preko pune uzdužne linije na kolniku, u izbjegavanju naleta na vozilo ispred sebe, prešao vozilom na dio kolnika namijenjenog za promet vozila iz suprotnog smjera zbog čega je naletio na Škodu Fabiju kojom je upravljala 61-godišnjakinja. Vozačica Škode poginula je na mjestu nesreće, a teško je ozlijeđen maloljetni putnik iz BMW-a te mu je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb.

Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike