Crna kronika
OBITELJI IDENTIFICIRALE 26-GODIŠNJAKA I 38-GODIŠNJAKA

Smrt na Papuku: Smrznute žrtve su iz požeškog kraja
Objavljeno 26. siječnja, 2021.

Policija je potvrdila da su na Papuku pronađena tijela dvaju Slavonaca, i to 26-godišnjaka i 38-godišnjaka. Njihov identitet utvrđen je nakon prepoznavanja od strane obitelji, a obojica su iz Požeško-slavonske županije. Obdukcija jednog tijela obavljena je u utorak oko 13 sati, a druga obdukcija predviđena je za danas u 9 sati.


- Tijelo prve osobe pronašli su oko 9.45 sati djelatnici tvrtke koja se bavi čišćenjem snijega, prilikom prolaska teretnim vozilom s ralicom na spomenutoj relaciji, dok je drugo tijelo pronašao 41-godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji, prilikom dolaska do šumskih radnih strojeva. Oba tijela su po nalogu županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru prevezena na Odjel patologije u Općoj bolnici Virovitica - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.


Iako se sumnjalo da se radi o ilegalnim migrantima, lokalni mediji doznaju kako se radilo o osobama iz Požege i Češljakovaca. Pretpostavlja se da su nesretni muškarci u nedjelju krenuli na izlet te se zaputili od Velike prema Slatinskom Drenovcu, ali ih je na putu zaustavio snažan i hladan vjetar te snježna oluja. Na Papuku je trenutačno mjestimično i do pola metra. Smrtno stradali kod sebe nisu imali nikakve dokumente. Šuma gdje su tijela pronađena pretražena je u ponedjeljak.

Prije nekoliko dana Hrvatska gorska služba spašavanja upozorila je građane na niske temperature, jak vjetar, novi snijeg, led i mećave na planinama. "Ovakvi uvjeti iziskuju iskustvo, znanje, razum i opremu za visoke planine, i to dereze, cepin, kacigu, skijaške naočale, visokogorsku toplu opremu, rezervne dodatne slojeve, energetsku hranu i topli napitak - ne alkohol - upozorili su iz HGSS-a i dodali da je i orijentiranje na planinama otežano zbog slabe vidljivosti, vjetra i naoblake.


Dva muškarca koja su se smrznula na Papuku navodno nisu imala nikakvu planinarsku opremu te su bila u tenisicama.

Da su slavonske planinske staze opasne i kada nisu grozni zimski uvjeti svjedoče i dva spašavanja planinarki početkom ovog mjeseca. Kako doznajemo iz HGSS-a, na južnom grebenu Turjaka na Papuku planinarka je pri padu ozlijedila nadlakticu i ključnu kost. Na planinarskoj stazi Rogoljica – Petkovača, ovaj put na Psunju, ozlijeđena je još jedna planinarka, koja zbog ozljede nije mogla hodati. S.Lacić

Možda ste propustili...

SUMNJA SE DA JE ZBOG SINA PODMIĆIVAO DVIJE OSOBE

Damir Handanović mora u istražni zatvor zbog sprječavanja dokazivanja

NAKON PROMETNE NESREĆE U OKUČANIMA

Pijan udario u bicikl i pobjegao, pronađen je

Najčitanije iz rubrike