Crna kronika
OBITELJI IDENTIFICIRALE 26-GODIŠNJAKA I 38-GODIŠNJAKA

Smrt na Papuku: Smrznute žrtve su iz požeškog kraja
Objavljeno 26. siječnja, 2021.

Policija je potvrdila da su na Papuku pronađena tijela dvaju Slavonaca, i to 26-godišnjaka i 38-godišnjaka. Njihov identitet utvrđen je nakon prepoznavanja od strane obitelji, a obojica su iz Požeško-slavonske županije. Obdukcija jednog tijela obavljena je u utorak oko 13 sati, a druga obdukcija predviđena je za danas u 9 sati.


- Tijelo prve osobe pronašli su oko 9.45 sati djelatnici tvrtke koja se bavi čišćenjem snijega, prilikom prolaska teretnim vozilom s ralicom na spomenutoj relaciji, dok je drugo tijelo pronašao 41-godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji, prilikom dolaska do šumskih radnih strojeva. Oba tijela su po nalogu županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru prevezena na Odjel patologije u Općoj bolnici Virovitica - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.


Iako se sumnjalo da se radi o ilegalnim migrantima, lokalni mediji doznaju kako se radilo o osobama iz Požege i Češljakovaca. Pretpostavlja se da su nesretni muškarci u nedjelju krenuli na izlet te se zaputili od Velike prema Slatinskom Drenovcu, ali ih je na putu zaustavio snažan i hladan vjetar te snježna oluja. Na Papuku je trenutačno mjestimično i do pola metra. Smrtno stradali kod sebe nisu imali nikakve dokumente. Šuma gdje su tijela pronađena pretražena je u ponedjeljak.

Prije nekoliko dana Hrvatska gorska služba spašavanja upozorila je građane na niske temperature, jak vjetar, novi snijeg, led i mećave na planinama. "Ovakvi uvjeti iziskuju iskustvo, znanje, razum i opremu za visoke planine, i to dereze, cepin, kacigu, skijaške naočale, visokogorsku toplu opremu, rezervne dodatne slojeve, energetsku hranu i topli napitak - ne alkohol - upozorili su iz HGSS-a i dodali da je i orijentiranje na planinama otežano zbog slabe vidljivosti, vjetra i naoblake.


Dva muškarca koja su se smrznula na Papuku navodno nisu imala nikakvu planinarsku opremu te su bila u tenisicama.

Da su slavonske planinske staze opasne i kada nisu grozni zimski uvjeti svjedoče i dva spašavanja planinarki početkom ovog mjeseca. Kako doznajemo iz HGSS-a, na južnom grebenu Turjaka na Papuku planinarka je pri padu ozlijedila nadlakticu i ključnu kost. Na planinarskoj stazi Rogoljica – Petkovača, ovaj put na Psunju, ozlijeđena je još jedna planinarka, koja zbog ozljede nije mogla hodati. S.Lacić

Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike