Sport
OSIJEK NEĆE DULJITI PREGOVORE

Istra 1961 ima rok do srijede da se izjasni o transferu Šime Gržana
Objavljeno 26. siječnja, 2021.
Ne dobije li Bjelica odgovor od Puljana do sutra ili ako on bude negativan, trener Osijeka okrenut će se drugim opcijama

Nogometaši Osijeka uzorno su odradili prvu utakmicu u nastavku sezone. Uvjerljiva pobjeda nad Lokomotivom u gostima odličan je uvod u tri uzastopna domaća susreta u kojima će bijelo-plavi ugostiti prvo Istru 1961, čime će biti zaključen drugi krug prvenstva, a na početku treće runde još će biti dvaput domaćini jer u Osijek stižu Slaven Belupo i Hajduk.


Ta tri domaćinstva Osječani će odraditi u samo sedam dana jer će se nakon susreta s Puljanima prvenstvo igrati i tijekom tjedna.

Čeka se odluka

Ostaje samo pitanje hoće li Osijek taj set domaćih utakmica dočekati s još jednim novim igračkim imenom. Nenad Bjelica "bacio" je oko na Šimu Gržana, krilnog igrača koji igra u redovima sljedećeg suparnika bijelo-plavih u prvenstvu, Istre 1961. Iako je ponuda koja je otišla prema Puli bila vrlo izdašna, istina ne financijski, već kadrovski, na Aldu Drosini nisu se baš voljni riješiti usluga svog brzonogog krila. No, isto tako, ni Osijek ne namjerava tek tako odustati od tog posla. Gržanu ugovor istječe u ljeto, odbio je produžiti vjernost Puljanima jer je procijenio kako je došlo vrijeme za nove izazove u karijeri, ali ipak će Istra 1961 imati posljednju riječ. U Gradskom vrtu nisu spremni njihovu odluku čekati dovijeka.


- Pregovarat ćemo s Puljanima ovih dana. Nismo ih željeli remetiti tijekom vikenda zbog prvenstvene utakmice, ali sada ćemo intenzivirati razgovore, a njihovu konačnu odluku očekujemo do srijede - objasnio je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka koji je ujedno zadužen i za transfere.


Dakle, Bjelica nema namjeru od te priče praviti sapunicu. Ne bude li se Istra 1961 očitovala do sutra ili ako njezin odgovor bude negativan, Osijek će se okrenuti drugim rješenjima. Bjelica na lageru uvijek ima dovoljno opcija za dodatno pojačavanje momčadi.


- Kada je obznanjeno da Majstorović odlazi u Kinu, dobio sam valjda 50 mailova s ponudama za stopere. U ovom trenutku ta nam pozicija nije prioritet. Puno se priča o tome kako smo zainteresirani za ovog ili onog igrača, a ja, iskreno, za neke od njih nisam nikada ni čuo - kaže Bjelica.

Osijek nije rupa bez dna

Otkako su mađarski investitori postali vlasnici bijelo-plavih, stvorila se percepcija kako je Osijek rupa bez dna kada su financije u pitanju. Međutim, istina je ponešto drukčija. Činjenica je kako su bijelo-plavi financijski stabilni, ali ta sigurnost proizlazi i iz racionalnog gospodarenja novcem koje je posebno nužno u ova teška vremena kada koronavirus itekako utječe na poslovanje klubova.


- Vlasnici kluba vrlo su odgovorni kada su financije u pitanju. Nema ni govora o nekakvom rasipništvu. Osobno se ponašam u skladu s tom politikom i prilikom dovođenja igrača pazim da transferi odgovaraju našim platežnim mogućnostima. Tako će biti i dalje - tvrdi Bjelica.


Potvrda takve politike su i sva tri zimska transfera u kojima je Osijek doveo Mihreta Topčagića, Matu Miloša i Petra Brleka. Sva trojica bila su slobodni igrači pa za njih nije bilo potrebno plaćati odštetu. No to ne znači kako kvalitetom ne odgovaraju visokim ciljevima koje je postavio Bjelica od prvog dana preuzimanja klupe bijelo-plavih.
Nenad ne luta kada su u pitanju transferi. Točno zna što želi, a na realizaciju se nikada ne čeka dugo niti se imena skrivaju od javnosti. Puno toga je promijenio otkako je stigao u Gradski vrt, a sve ide samo u jednom smjeru - pravljenja velikog rezultata. Zasad mu sve ide po planu jer bijelo-plavi su nakon dva desetljeća drugi dio sezone dočekali kao legitimni sudionici utrke za titulu prvaka. Navijačima bolja potvrda ispravnosti puta koji je izabrao Bjelica sigurno ne treba.


Dalibor Keler
POVRATAK SILVE I VUKOVIĆA
Igrački kadar bijelo-plavih za susret protiv Istre 1961 trebao bi biti bogatiji za dva imena. U konkurenciju za momčad vraćaju se Igor Silva i Josip Vuković, na koje trener Nenad Bjelica nije mogao računati protiv Lokomotive jer su odrađivali žute kartone. Suspenziju su odradili, a tek treba vidjeti hoće li Igor Silva biti u krugu kandidata za subotnju utakmicu jer on se ozlijedio tijekom susreta protiv Kopra na pripremama u Rovinju. Međutim, stanje mu je puno bolje i postoji velika vjerojatnost da će odmah krenuti u normalan trening.
ŠKORIĆ OUT
Nogometaši Osijeka prvu domaću utakmicu u drugom dijelu sezone koju će u subotu odigrati protiv Istre 1961 morat će odraditi bez kapetana Mile Škorića. On je u Kranjčevićevoj zaradio treću akumuliranu javnu opomenu, što znači i automatsku suspenziju od jedne utakmice.
Otkako su Mađari ušli u klub, stvorila se percepcija kako se Osijek razbacuje novcem
Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike