Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Nastavljena serija poraza, Osječani ostali bez bodova i igrača
Objavljeno 24. siječnja, 2021.
Brokeri već petu utakmicu ne znaju za pobjedu, Alkar svoj crni niz prekinuo u Gradskom vrtu

Međusobni ogled u sklopu 19. kola HT Premijer lige košarkaša bio je prigoda za Vrijednosnice Osijek i Alkar da prekinu svoju negativnu seriju. Domaćin je iza sebe imao četiri, a Sinjani čak pet poraza u nizu. Stoga je pritisak u oba tabora bio visok, a to se itekako odrazilo na prezentaciju na parketu.


"Brokeri" su bili znatno hendikepirani, zbog ozljede koljena glavni organizator Nino Čelebić je svoje suigrače bodrio s tribine. Nakon što je propustio jednu utakmicu, od početka je pak zaigrao Elijah Clarance, ali bilo je vidljivo da je Šveđanin još nezaliječen, stoga je očekivano igrao "pod ručnom". A u dvoboj su tako ušli i njegovi suigrači. Osječani su zabili prvi koš na utakmici, ali nakon trice Roberta Kujundžića nastala je napadačka suša, koja je potrajala skoro pet minuta. Sinjani su to tek donekle iskoristili, te su u 7. minuti imali prednost od osam poena (5:13). Imali su i oni dosta praznog hoda u igri, pa je tako do isteka prve dionice sastav Stipe Šarlije gotovo sve i dostigao (13:15). Vidjelo se da njegova momčad igra pod bremenom serije poraza, to se posebno odrazilo na napadački učinak. Nije čest slučaj da u Gradskom vrtu domaćin za deset minuta zabije 13 poena, uz realizaciju 4-11 i da se pritom izgubi i šest lopti. Sreća pa ni suparnik nije briljirao, bilo je stoga jasno da će onaj koji u svojim redovima bude imao i malo raspoloženijeg pojedinca, na kraju vjerojatno i slaviti. Najbolje razdoblje domaćina u prvom poluvremenu bilo je u prvoj polovini druge dionice. Osječani su u 14. minuti vodili 21:17, ali nadahnutost je bila kratkog vijeka. Sinjani ubrzo ponovo preuzimaju vodstvo, a za to je najzaslužniji bio Hrvoje Vučić, koji je vezao deset poena i tako osigurao svojoj momčadi prednost na poluvremenu (28:31).

Nastavak nije donio previše dobroga za domaćina. Mučenje se nastavilo, a ovaj put gost je to i kvalitetnije kapitalizirao. U 28. minuti je za domaćina bilo zabrinjavajućih 13 poena zaostatka (38:51), a u tom trenutku Clarencea je potpuno izdala zadnja loža i više se nije vratio u igru. Uoči zadnjih deset minuta, zaostatak je bio jednoznamenkast (44:53), ali nekih razloga za optimizam nije bilo. U redovima Alkara, u drugom dijelu se razigrao i Amerikanac Terek Echols, dobio je tako sastav Damira Milačića figuru više, a na drugoj strani, opasan za koš ostao je samo Pavao Paić. U 33. minuti je i najvećih "plus 14" za goste (46:60), bilo je tada sve izglednije da će vrijedni bodovi otići za Sinj. Nisu se "brokeri" predavali, uspjeli su unijeti i malo neizvjesnosti u završnicu, približivši se na -4 (62:66). U "penal završnici" Sinjani ipak nisu ispustili ono što su i zaslužili - pobjedu.

Nino Benčina
 
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
VRIJED. OSIJEK*62

ALKAR*69

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja. Suci: Kardum, Jovović i Pavičić.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Varga, Tomić, Filipović, Kujundžić 13 (0-1), Clarance 2, Tokić, Špehar, Porobić 8 (2-2), Topolović 5 (3-4), Lakić 8 (4-4), Paić 26 (6-8).

ALKAR: Brocić 6 (3-4), Echols 16 (1-2), Mandalinić 3, Kučan 9 (2-3), Putnik, Varence 13 (3-4), Tomašević, I. Vučić 6, H. Vučić 16, Zukanović.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 13:15, 15:16, 16:22, 18:16
Najčitanije iz rubrike