Osijek
HDZ OPET PREUZIMA I MJESNI ODBOR TENJA

Mihaljević: Ovakvo vođenje Tenje je nemoralno i štetno
Objavljeno 25. siječnja, 2021.
Vijeće Mjesnog odbora Tenja sazvalo je za ovaj tjedan, točnije, za četvrtak, 28. siječnja, svoju 13. sjednicu, a na dnevnom su redu glavne točke izglasavanje nepovjerenja trenutačnom predsjedniku Vijeća i izbor novog predsjednika MO Tenja. Naime, na izborima za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti na području Grada Osijeka, održanima prije dvije godine, točnije, u prosincu 2018., u MO Tenja jednak broj mandata dobili su vijećnici HDZ-a i vijećnici HNS-a, odnosno svaki tri mjesta, a stranka Biraj bolje dobila je jedno vijećničko mjesto. Tada je za predsjednika Vijeća MO izabran vijećnik iz redova Biraj bolje, Nikola Krešo, čija je ruka s tri ruke HNS-a dvije godine činila većinu protiv HDZ-a. No čini se kako je nezadovoljstvo načinom rada aktualnog predsjednika MO sada kulminiralo.


- Smatramo da je gospodin Nikola Krešo izgubio povjerenje svih vijećnika MO Tenja jer je njegova inertnost i nezainteresiranost za rješavanje problema naših sugrađana prešla sve granice. Kao predsjednik MO Tenja nije zatražio, organizirao, niti inicirao i jedan sastanak s relevantnim čimbenicima Grada Osijeka o problematici naših sumještana, komunalnoj infrastrukturi ili bilo kojoj drugoj temi. Mislimo da je dvije godine bilo dovoljno strpljenja i kako je vrijeme da zatražimo promjene. Takav način obnašanja te dužnosti nije moralan i na štetu je svih mještana Tenje - objasnio je za naš list vijećnik Josip Mihaljević, iz redova HDZ-a.


Situaciju u Tenji prokomentirao nam je i sam Nikola Krešo, koji kaže kako je o svemu obaviješten i da je on o povlačenju razmišljao još prije godinu dana, jer, kako i sam priznaje, zbog obveza na poslu ne stigne se dovoljno posvetiti Tenji. - Radim kao nadzornik na razminiranju i veći dio vremena sam na terenu, od Velebita do Biograda. Istina je da se ovoj dužnosti ne mogu posvetiti i znalo se događati da ne mogu doći ni na sjednicu MO. No činjenica je i da sam se razočarao u mogućnosti na ovakvim mikrorazinama jer smo mi kao MO od Grada dobili 130.000 kuna na godišnjoj razini. To je novac s kojim možete malo što napraviti za Tenju i osjećao sam se kao fikus - kaže Krešo, koji će u Vijeću ostati samo vijećnik.
Inače, recimo kako je u prethodna dva mandata predsjednik Vijeća MO Tenja bio Josip Mihaljević, koji će najvjerojatnije ponovno biti izabran na tu funkciju. Time HDZ u izbornoj godini na svoju listu dodaje još jedan MO, a jedina vijeća u kojima ta stranka sada nije na čelu ona su u GČ Tvrđa, GČ Retfala i MO Klisa. N.Z.Eberhard
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike