Sport
START DRUGOG DIJELA SUPERLIGE ODBOJKAŠICA U ZNAKU TEŠKO IZBORENIH POBJEDA

Pet setova kao zagrijavanje za slavonski derbi
Objavljeno 23. siječnja, 2021.

Otvaranje drugog dijela Superlige bilo je donekle uspješno za odbojkašice s Drave. Kažemo "donekle" jer Osijek je uspio u Gradskom vrtu svladati Rijeku CO, ali tek nakon pet setova, pa je jedan bod ipak otišao i u Kvarner.

Mogao je ulov gošći biti i bogatiji, ali domaće su se uspjele izvući iz neugodne situacije. Suparnice su, naime, imale 1:2 u setovima, četvrti je bio izjednačen do samog kraja, a onda su se Osječanke ipak bolje snašle u ruletu i na kraju stigle do zaslužene pobjede.

- Priželjkivali smo tri boda, ali, s obzirom na razvoj situacije, možemo biti zadovoljni što smo na kraju uspjeli slaviti. Nije bilo ugodno kod zaostataka nakon trećeg seta, ali igračice su pronašle energiju za preokret. Očekivao sam ovako tešku utakmicu iako smo bili svjesni da smo Rijeku bez problema dobili na njezinu parketu. No to je bilo u rujnu prošle godine, nije nas opustilo, ali ipak još tražimo neki naš željeni ritam - kaže trener Paun, koji je u pet setova izrotirao sve igračice iz zapisnika, nije ulazila samo Anja Jurić, pouzdani srednjak. Ostala je na klupi zbog problema s leđima.

- Trud i zalaganje igračica na trereningu honoriram na utakmici. Želim dati svima priliku, na kraju smo i pronašli postavu koja je uspjela preokrenuti zaostatak - naglašava trener odbojkašica s Drave, za koje je premijeru imala Larisa Pauletić, ovozimsko pojačanje iz Poreča, koja je nakon ulaska baš u završnici uvodnog seta odigrala ključne poene. No trebat će još vremena da se uigra s ekipom, koja za sada iskazuje velike oscilacije. Usprkos tomu, u tri dana na kontu je završilo novih pet bodova (prije Rijeke odradio se zaostatak s Olimpikom, 3:1), a to je dobra podloga uoči odrađivanja još jednog susreta iz prvog dijela sezone. Riječ je o slavonskom derbiju, koji se u Vukovaru igra u utorak navečer...

Uoči borbe za regionalni primat Enna Vukovar je također svoju utakmicu odradila uspješno nakon pet setova. Sastav Ivane Džamarije u Dubrovniku je imao 2:0, ali nakon izjednačenja domaće su ostale bez goriva te su im u odlučujućem setu Vukovarke prepustile samo dva poena. Završilo je 2:3 (25:27, 24:26, 25:15, 25:20, 2:15).

Ostali rezultati 12. kola: Olimpik - Dinamo 1:3, Marina Kaštela - Brda 3:0, Kaštela - Split 3:1 i Poreč - Mladost 0:3.

Poredak: 1. Mladost 34, 2. Marina K. 32, 3. Kaštela 27, 4. Enna Vukovar 22, 5. Osijek 17, 6. Dinamo 17, 7. Brda 15, 8. Split 15, 9. Rijeka CO 14, 10. Dubrovnik 13, 11. Poreč 3, 12. Olimpik 1 bod.

Nino Benčina

OSIJEK       3

RIJEKA CO       2

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja: Suci: Humski i Vedriš (oba Zagreb)

OSIJEK: Kainz, Kolobarić, Gregurić, Kolarić, I. Lovrić, Gajić, Štebih, Matusina, M. Lovrić, Lizatović, Merkaš, Šimunec, Pauletić, Jurić

RIJEKA CO: Bakarčić, Sulić, Volarić, Kesten, Žarković, Juričić, Devčić, Popić, Koraca, Fabris, Aničić

REZULTAT PO SETOVIMA: 26:24, 18:25, 21:25, 25:23, 15:13

“MURSAŠI” LAKO NA VIJUŠU
Na otvaranju drugog dijela odbojkaša igrao se slavonski derbi, koji je ponudio očekivan epilog. Mursa-Osijek je na brodski Vijuš stigla kao neporaženi lider, bilo je jasno da Marsonia ne može zaustaviti pobjedničku seriju, koja se sada protegnula na 11 utakmica. Gosti su slavili 3:0 (25:18, 25:17, 25:14), a na parketu su proveli samo 58 minuta. Lider je igrao bez Matokovića, a u sastavu su bili: Bogdanović, Kraljević, Marinović, K. Šućur, Suk, Prlić, Ivančić, J. Šućur, Iliev, Nedić, Majer i Stanković. Za Marsu su nastupili: Grgić, Boroz, Kovačević, Dugandžić, A. Odobašić, Budim, Ilić, Pejanović, Mandara, Aračić, J. Odobašić i Šunić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike