Mozaik
ZAGREBAČKI PUNK-BEND ZABILJEŽIO KONCERTNO LUDILO

Mašinko uz pomoć fanova
snimio spot “Perice”
Objavljeno 20. siječnja, 2021.

Zagrebački punk-veseljaci Mašinko objavili su svoj novi videospot za pjesmu "Perice", snimljen uz pomoć fanova koji su svojim mobitelima zabilježili eksplozivnu atmosferu koncertne proslave 10 godina benda. Spot je naime sastavljen od niza Instagram storyja, isječaka vjernih fanova s velikog koncerta u povodu rođendana benda održanog prije godinu dana u rasprodanom Vintage Industrial Baru. Kroz referencu na kultni film "Tko pjeva, zlo ne misli" Mašinko pjeva o prijateljstvu i mladenačkim očekivanjima.

 

- Ta je pjesma oda prijateljstvu s našim gitaristom Pericom, s kojim se družim od kad smo obojica imali deset godina. Tada smo, isto kao i Perica Šafranek, optimistično promatrali svijet nevinim očima. Nismo imali pojma da letvica koju smo u svojim očima kao generacija tada postavili visoko, za društvo nikada neće biti dosegnuta. Naprotiv, čini se da je ona ne samo skinuta nego je i bačena u blato da trune zajedno s igralištem, dok zapušteno čeka neku buduću izmjenu GUP-a - sjetno objašnjava Šulc, autor teksta i vokal Mašinka. Singl se nalazi na albumu "Danas ću, sutra ću" (Dostava Zvuka/Dirty Old Label, 2020.), prepoznatom od etabliranih kolega sa scene i uvrštenom na mnoge godišnje liste najboljih ostvarenja 2020.

Montažu videospota radio je Hrvoje Baudoin (Dostava zvuka studio). Glazbu i aranžman potpisuje Mašinko, a za produkciju su zaslužni Mark Mrakovčić, Leonard Klaić i Mašinko. T.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike