Crna kronika
SUKOB BBB-A I GROBARA U VUKOVARU

Privedeni navijači napali policajca
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Dvojici mladića, u dobi od 21 i 27 godina, određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana i predani su u zatvor u Osijeku. Epilog je to sukoba pripadnika navijačkih skupina koji se u Vukovaru odigrao u ponedjeljak u popodnevnim satima. PU vukovarsko-srijemska priopćila je kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 21-godišnjakom koji su navedenog dana u policijskoj postaji tijekom prekršajne obrade zbog narušavanja javnog reda i mira - napali policajca.


Tog dana, oko 15.30 sati, u Ulici dr. Ante Starčevića, u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, policajci su spriječili, navodi se, sukob pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina. Neslužbeno se saznaje, pak, kako je riječ o navijačima skupina "BBB" i "Grobari", koji su galamili na autobusnom stajalištu.


- Privedeno je šest osoba u službene prostorije policije radi prekršajne obrade. Tijekom prekršajne obrade 27-godišnjak i 21-godišnjak napali su policijskog službenika, zbog čega mu je 21-godišnjak rukom zadao udarac u glavu. Pri odbijanju napada, policajac je nad 21-godišnjakom uporabio sredstva prisile, odnosno tjelesnu snagu. U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar utvrđeno je kako su policajac te 27-godišnjak i 21-godišnjak lakše ozlijeđeni. Načelnik PU vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile opravdanom i zakonitom - stoji u priopćenju kojeg je potpisala policijska službenica za odnose s javnošću Martina Halas.


Obojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku PU u Vinkovcima. Protiv 21-godišnjaka podnesena je kaznena prijava za napad na službenu osobu, dok je 27-godišnjak dobio kaznenu prijavu za prisilu prema službenoj osobi. Obojici su uručeni i prekršajni nalozi zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca, kao i obavezni prekršajni nalozi zbog neimanja osobne iskaznice.
Utvrđeno je i kako je privedeni 29-godišnjak prekršio mjeru samoizolacije, pa mu je zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog, dok je 28-godišnjaku koji je posjedovao suzavac, uručen prekršajni nalog prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja. S.Butigan
Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana