Svijet
NAPUSTIO WASHINGTON

Trump pristašama poručio: Vratit ćemo se na neki način
Objavljeno 20. siječnja, 2021.

Vezani članci

DONALD TRUMP NAPUSTIO BIJELU KUĆU

Nema uglednika na Trumpovom ispraćaju

WASHINGTON - "Vratit ćemo se na neki način", poručio je u srijedu Donald Trump pristašama u oproštajnom govoru u svojstvu američkog predsjednika u vojnoj bazi Andrews kod Washingtona odakle je poletio za Floridu, svoje novo prebivalište.

Pred manjim brojem svojih pristaša, ovaj put sa zaštitnim maskama na licu, i članovima svoje obitelji, republikanski predsjednik je rekao: "uvijek ću se boriti za vas", "gledati i slušati" i obećao da će u nekom obliku ostati aktivan u politici.

Administraciji novoga predsjednika, demokrata Joea Bidena poželio je "veliki uspjeh", ali nije izrijekom spomenuo budućeg predsjednika Joea Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris, ali ni svoje teorije o ukradenim predsjedničkim izborima.

"Ovo su bile nevjerojatne četiri godine", rekao je Trump.

Poručio je okupljenima da "ne mogu ni zamisliti" koliko je Trumpova obitelj teško radila u njegove četiri godine mandata.

"Ono što smo učinili je nevjerojatno u svakome smislu", istaknuo je i potom nabrajao uspjehe svoga mandata.

Posebno je istaknuo promjene u vojsci i smanjenje poreza. "Nadam se da vam neće povećati poreze, ali ako to učine... upozorio sam vas", rekao je Trump.

U zadnjem obraćanju javnosti u predsjedničkom mandatu Trump je bio opušten, živahan i pozitivan, suprotno navodima medija da je posljednjih dana bijesan.

Trump je na podij pozvao suprugu Melaniju da obrati okupljenima i gledateljima koji su odlazak Trumpovih pratili u izravnom televizijskom prijenosu.

"Bila mi je čast biti vaša prva dama". rekla je Melania, odjevena u crninu. "Bog vas blagoslovio, Bog blagoslovio vaše obitelji i Bog blagoslovio ovu prelijepu naciju".

Dok su se Trump i Melania i drugi članovi obitelji Trump ukrcavali u predsjednički zrakoplov Air Force One prema Floridi, Bidenova povorka krenula je u katedralu sv. Mateja u Washingtonu na misu kojoj nazoče i brojni republikanski prvaci koji su otklonili Trumpov poziv da ga isprate u vojnoj bazi.

Trump će na Floridu sletjeti nakon leta koji traje nešto više od dva sata i biti tamo oko sat vremena prije Bidenove prisege.

(Hina)

Najčitanije iz rubrike