Sport
HALIL JAGANJAC:

Moja generacija 1998.
dokazuje sada potencijal
Objavljeno 19. siječnja, 2021.
Halil Jaganjac susret s Angolom naveo je kao debi na velikim natjecanjima. Kao da je zaboravio desetak minuta na Europskom prvenstvu u Zagrebu protiv Češke za peto mjesto.

- Dobro, prošlo je dosta vremena. To je sasvim drugo natjecanje. Tamo sam igrao samo obranu, ovdje sam dobio priliku igrati u oba smjera. U onoj utakmici dobio sam prigodu u utakmici koja je bila nevažna i kada je bilo sve riješeno. Ovo je bila prava natjecateljska utakmica, traje borba za što bolji rezultat i za to je smatram pravim debijem - objasnio je lijevi vanjski NEXE-a, i najmlađi igrač u hrvatskom kadru u Egiptu.

Njegova generacija su Ivan Martinović i Josip Šarac. Sva trojica su 1998. godište. Očito, u hrvatskom sportu ima nešto čarobno u toj 1998. godini. Sva trojica bili su dijelom juniorske reprezentacije koja je 2019. godine pod vodstvom Davora Dominikovića osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu.

- Jako mi je drago što smo nas trojica iz te generacije ovdje. Pokazalo se kako ta generacija ima potencijal te da nismo slučajno osvojili drugo mjesto. Vjerujem kako ćemo dobiti priliku napredovati i dalje s ovim velikim dečkima.

Pravi debi na velikom natjecanju imao je njegov suigrač Janko Kević. On je za nastup na SP-u skoro dočekao 35 godina.

- Drago mi je i zbog njega. Pričao sam često s njim i znam koliko mu nastup znači. Kao i svaki igrač čekao je poziv, nadao se da će doći i ranije. Na njegovom primjeru vidi se da nikada nije kasno. Njemu je to ispunjenje sna i, vjerujte, on uživa ovdje. Htio bih ovom prilikom zahvaliti na podršci ljudi iz Našica, i iz cijele Hrvatske.

Slijedi najvažnija utakmica u grupi - Katar.

- Najvažnija i najteža. Oni igraju ozbiljan rukomet s vrhunskim igračima. Taj Frankis Marzo fantastičan je igrač. Imaju čvrstu obranu i Šarića na golu. Mi obično, kada je to najvažnije, igramo i najbolji rukomet. Snaga suparnika izaziva nas da odigramo najbolju utakmicu. Jako smo motivirani i nadamo se najboljem - zaključio je Jaganjac. K.Lacković
Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike