Sport
MARKO MAMIĆ:

Vjerujem da je drugo poluvrijeme s Angolom bilo prekretnica
Objavljeno 18. siječnja, 2021.
Susret s Angolom za njega je bio daleko od idealnih hrvatskih izdanja. Marko Mamić realan je i odmjeren. Posebno izvan terena. Nije se razmetao izjavama premda je protiv Angole podigao napadački učinak. Postigao je četiri pogotka.


- Bili smo u grču nakon one utakmice s Japanom. Tražili smo prvu pobjedu i to je bilo najvažnije. Trebala nam je pobjeda. Trebalo nam je malo vremena. Svašta se nadogađalo i vjerujem da je ono drugo poluvrijeme s Angolom bilo prekretnica.


Nastavio je u kritičkim tonovima. Unatoč pobjedi.


- Obrana nije dobro funkcionirala. Nismo baš pomogli Pešiću. Na kraju, ipak smo primili samo 20 pogodaka. Svjesni smo da imamo još stvari koje trebamo poboljšati i u obrani 5-1 i u 6-0. Turnir je dug premda nije lako igrati protiv ekipa kao što su Japan ili Angola. Dosta su, kako se to u narodu kaže, divlji. Brzi su, neugodni, ne igramo svakodnevno protiv takvih igrača. Mislili smo, ako možemo protiv ovakvih ekipa odigrati 5-1 obranu da će nam onda biti lakše takvu obranu igrati protiv težih, tromijih ekipa. Koliko smo podigli igru u obrani, Katar će biti dobar ispit.


Jako poštuje Katar.


- To je ekipa koja već duže igra na ovoj svjetskoj razini. Imaju igrače koji znaju igrati rukomet. Bit će to dobar ispit za nas i našu obranu. Mi, ako želimo neki dobar rezultat, s Katarom moramo odigrati dobru utakmicu.


Koju on obranu i koju poziciju u obrani najviše preferira?


- Svaka obrana je dobra ako se kvalitetno odigra. Osobno, najbolje se osjećam u "trojci" u sredini obrane na lijevoj strani. Tu poziciju igram u klubu i na toj poziciji se najkomotnije osjećam. Mi u reprezentaciji igramo dosta agresivniju obranu, i u 5-1 obrani dosta smo agresivni, pa je malo drukčije. Moramo se svi prilagoditi. Imamo to što imamo. Teško je sada tražiti poziciju svakome, kome što najviše paše.


Mnogi su ovaj Egipat uspoređivali s Portugalom 2003. Tamo smo na svjetskom prvenstvu na startu izgubili od Argentine, potom pobijedili Saudijsku Arabiju nakon mučenja u prvom poluvremenu.


- Bio sam malen pa se ne sjećam detalja. Znam da je na početku prvenstva bilo problema i na kraju su dečki došli do prvog mjesta. Nećemo se previše baviti time. Moramo se koncentrirati na nas. Sada je ipak neko drugo vrijeme. Naravno, bilo bi super kada bi završilo kao tada u Portugalu.


Nije remi Hrvatske i Japana bio jedino iznenađenje.


- Turnir je stvarno zanimljiv. I u drugim grupama nekoliko je autsajderskih reprezentacija stiglo na Prvenstvo i zadalo puno muke favoritima. Uopće nije lako.


Mamiću ni Katar ne djeuje nešto posebno kvalitetno. Ipak, s obzirom na sve što se zbivalo u hrvatskim redovima, oprez mora postojati.


- Nisu na vrhunskom nivou, ali nismo ni mi. Sigurno će biti teško 60 minuta. Svjesni smo kako neće biti lako - zaključio je Mamić. K.L.
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

Najčitanije iz rubrike