Autoglas
NAKON GODINA RADA

Prvi serijski C_Two uskoro bi mogao pojuriti po cesti!
Objavljeno 19. siječnja, 2021.
Mate Rimac napisao je na Facebooku kako se bliži početak serijske proizvodnje

Nakon godina planiranja i pripremanja s proizvodne trake Rimac Automobila u Velikom Trgovišću sići će prvi serijski primjerak električnog hyper automobila C_Two. Najavio je to na svom Facebook profilu u ponedjeljak Mate Rimac, koji je prije nekoliko dana dao naznaku da će se to i dogoditi.

- Hodam ovdje i konačno, nakon deset godina krvi, znoja i suza, vidjeti sve zajedno - kakav osjećaj. Predserijska proizvodnja se pojačava i priprema za korisničke automobile. Skidam kapu za 900 + ljudi koji daju sve da se ovo ostvari. Svi njihovi potpisi bit će na svakom korisničkom automobilu, i figurativno i doslovce - poručio je Rimac, dodajući kako je prije nekoliko godina novinar u razgovoru s šefom prodaje Rimac Automobila pogrešno protumačio da je C_Two rasprodan. To nije bio slučaj, i još uvijek nije, ali je ponovljeno u mnogim člancima kao činjenica.

- Riječ je o potpuno novom tržištu (još nema konkurenta u proizvodnji), i nitko ne zna kako će kupci stvarno reagirati. Kupce vrlo zanima automobil, ali žele vidjeti kako će se stvari odvijati - žele ga isprobati prije nego što se obvežu i pregledaju recenzije - piše Rimac.

- Do sada je samo nekoliko kupaca imalo priliku isprobati C_Two (npr. Nico Rosberg). Tako smo napravili mnogo prototipa, potrebna nam je svaka sekunda za razvoj, testiranje i homologaciju. Uvijek je teško stisnuti korisničke probne vožnje, jer utječe na testiranje. Također, automobil je još uvijek u razvoju, pa ne želimo da kupac doživi grebene, ili neke rubove koji će biti poboljšani u proizvodnom automobilu.

Trenutačno gradimo tri marketinška/prodajna automobila koji će biti korišteni za otkrivanje proizvodnog automobila, medijskih testnih pogona, događanja diljem svijeta (oni će ići na svjetsku turneju, unatoč situaciji), i testovima kupaca. Ipak, vrlo smo sretni kako prodaje napreduje. Ono što mogu reći je da smo rasprodani bar za prvu godinu proizvodnje, što nam je i bio prvi cilj - da je prodaja uvijek bar 12 mjeseca ispred proizvodnje.

Nikad me nije bilo strah da ne prodam automobile, siguran sam da će biti više potražnje od granice od 150 jedinica koju smo sami postavili, kaže Rimac.

Milan Bugarić
PRODAJEMO AUTE DILJEM SVIJETA
Mi kao OEM prodajemo aute dilerima koji nas zastupaju diljem svijeta. Trenutačno nam se približava 14 takvih i više, gotovo svaki mjesec. Auto nam se “prodaje” kad ga trgovac naruči. Ipak moglo bi se dogoditi da neki krajnji kupci mogu dobiti niski VIN broj (rana dostava), ako njihov trgovac ima mjesto koje nije dodijeljeno krajnjem kupcu, poručuje Rimac.