Osijek
AMBICIOZNI PLANOVI OPĆINE ANTUNOVAC

Tubanjski: Ivanovačkoj školi sportska dvorana
Objavljeno 17. siječnja, 2021.
Unatoč problematičnoj općoj situaciji s COVID-om, Općina Antunovac 2020. godinu završila je prema planovima. Kapitalni su projekti u prošloj godini iznosili 19 milijuna kuna.

"Najznačajniji je projekt dovršetak gradnje biciklističkih staza u vrijednosti većoj od pet milijuna kuna, Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac je popunjen, proširena je Gospodarska zona i sve su parcele prodane. Dakle, postigli smo cilj da u Antunovac dolaze investicije", ističe općinski načelnik Davor Tubanjski.

Čelni čovjek Antunovca kaže da su i u 2021. godinu ušli s visoko postavljenim ciljevima. "Dokazali smo da strpljenje i marljiv rad, uz sustavno planiranje investicija i odgovaranja na sve potrebe mještana, korak po korak mijenjaju pogled na život u manjim sredinama koje postaju poželjne za život poput Antunovca i Ivanovca", uvjeren je Tubanjski.

Sve projekte planiraju realizirati kroz ovogodišnji ambiciozni općinski proračun u iznosu od 54,7 milijuna kuna. “Planiramo održavanje dotrajale komunalne infrastrukture, nove kapitalne projekte, a na provom nam je mjestu manja multifunkcionalna sportska dvorana u Područnoj osnovnoj školi Ivanovac, gdje su učenici do sada nastavu tjelesnog odgoja imali u hodnicima. Taj ćemo projekt ostvariti u suradnji s Osječko-baranjskom županijom. Čeka nas i uređenje sportsko-rekreacijskog centra Jezero, što je složen projekt i radimo ga u nekoliko etapa. Ondje planiramo napraviti nekoliko sportskih terena i dodatnih sadržaja oko novoformiranog jezera. Također, u ovoj godini u planu nam je rekonstruirati dvije ceste, proširiti dječji vrtić u Antunovcu, a o proširenju vrtića u Ivanovcu također promišljamo jer smo općina mladih, odnosno imamo dosta novorođene djece”, najavljuje Tubanjski ​dio aktivnosti koje planiraju provesti ove godine. D. Pejić
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike