Crna kronika
JOSIPOVČANIN POGINUO U NJEMAČKOJ

Bolni oproštaj od trenera i igrača
Objavljeno 18. siječnja, 2021.
Prije nekoliko dana u njemačkoj je bolnici, od posljedica teških ozljeda zadobivenih u bizarnoj prometnoj nesreći, preminuo 42-godišnji Josipovčanin Oliver Pešerović. Osim obitelji i rodbine, pogibijom su šokirani i nogometni klubovi iz Josipovca, Satnice i Petrijevaca, gdje je Oliver godinama bio aktivan igrač, ali i trener.


Kako prenosi Fenix-magazin.de, Pešerović je 11. siječnja kamionom razvozio pakete u njemačkom gradu Grevenbroichu kod Düsseldorfa. Nakon izlaska iz kabine Oliver je primijetio da mu je kamion počeo kliziti. Pokušao je uskočiti u kamion i povući kočnicu, kako bi ga zaustavio. Nije uspio, a tada je naišao drugi kamion i Oliver se našao prignječen između dva vozila. Prvo ga je hitna pomoć prevezla u bolnicu u Kölnu, a potom istog dana u bolnicu u Düsseldorfu. Bio je u komi četiri dana, a smrt je potvrđena 15. siječnja. Kako Fenix-magazin.de prenosi riječi njegova kuma, tijelo je bilo još na aparatima jer je obitelj donirala organe. Josipovčanin je u Grevenbroich došao 2017. zajedno sa suprugom i dva sina, od kojih je mlađi, 15-godišnjak, 100-postotni invalid. Upravo zbog njega odlučili su se iz Josipovca preseliti u Njemačku. "Htjeli su da im sin ima kvalitetniju i bolju skrb", kazao je Pešerovićev kum Pavo Vincetić.


Vijest o pogibiji Olivera Pešerovića - Peša rastužila je članove nogometnog kluba Radnik iz Josipovca. "Dugi niz godina Oliver je proveo u našem klubu, što kao igrač i trener, a što kao jedan od prvih ljudi kluba, i to u teškim trenucima za klub. Svojom energijom i proaktivnošću radio je za dobrobit NK Radnik. Sjećamo se svi kada smo prije nekoliko godina odigrali humanitarnu utakmicu za njegova teško bolesnog sina, kojemu je sada u Njemačkoj omogućio pravu njegu i skrb, te koliko-toliko normalan život i razvoj s obzirom na tešku bolest", objavili su igrači, trener, članovi, navijači i uprava NK Radnik.

Oliver je bio poznato igračko, ali i trenersko ime u nižim nogometnim klubovima. Dvostruku funkciju, igračku i trenersku, obnašao je u još dva kluba, NK Omladinac iz Petrijevaca i NK Satnica. I na njihovim se facebook-stranicama brojni članovi, nakon što se čulo za tragediju, opraštaju od Peša. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike