Mozaik
“DRIVERS LICENCE” OLIVIJE RODRIGO

U danu preslušana
čak 17 milijuna puta
Objavljeno 17. siječnja, 2021.

Iako se nalazimo tek na sredini siječnja, pjesmu "Drivers license" mnogi već sada nazivaju hitom 2021. godine. Riječ je o debitantskom singlu 17-godišnje Disneyjeve zvijezde Olivije Rodrigo koji je već poharao glazbene ljestvice, ali i društvene mreže. Samo tri dana od njezina izlaska (8. siječnja) pjesma je srušila rekord na Spotifyu - s 15 milijuna preslušavanja postala je pjesma (koja nije blagdanske tematike) s najviše preslušavanja u jednom danu. Dan poslije pjesma je srušila vlastiti rekord. Tog je, pak, dana zabilježeno 17 milijuna preslušavanja, prenosi glazbeni magazin Billboard.

 



Prošlog ljeta Rodrigo je objavila video na svojem Instagram profilu, gdje je isključivo uz klavir pjevala pjesmu koja se polako gradi kao priča o tome kako je 17-godišnjakinja napokon dobila svoju vozačku dozvolu. Ali važnu prigodu kvari slomljeno srce - uspjeh je trebala proslaviti s bivšim dečkom koji ju je ostavio zbog "starije plavuše" koja predstavlja, pjeva Rodrigo, "sve u što je ona nesigurna". Tako se Rodrigo vozi predgrađima, slomljenog srca i ljutita, pitajući se je li bilo koji od osjećaja ikad bio stvaran. "Drivers license" potpuno je osvojila njene pratitelje, pa je Rodrigo odlučila pjesmu snimiti i studijski, a konačni rezultat sada iznimno brzo korača prema samom glazbenom vrhu.

- Ovu sam pjesmu napravila prolazeći kroz jako zbunjujući prekid. Kad sam sve stavila u pjesmu, stvari su mi se posložile te bile jasnije i jednostavnije. Nema ništa bolje nego kad sam u svojoj sobi na klaviru i kad pišem pjesme. To je najbolji osjećaj na svijetu - izjavila je 17-godišnjakinja koja ove godine planira za Geffen Records objaviti EP s pjesmama nastalima tijekom prošle godine.

"Drivers license" globalno je među najslušanijim pjesmama na streaming servisima Apple Music i Spotify, a obožavatelji s nestrpljenjem očekuju i njezino pozicioniranje na Billboard Hot 100 ljestvici. Pjesma osvaja publiku i u Hrvatskoj - trenutno se nalazi na broju jedan Deezer Top Croatia ljestvice, a prateći videospot svoje je mjesto pronašao i na YouTube trending listi.

- Ovo ne možemo usporediti ni sa čim dosad. Spotify nikad nije vidio novijeg umjetnika koji tako dominira od samog početka i jednostavno nastavlja rasti. Bez presedana je - oglasili su se čak i iz Spotifya o uspjehu pjesme čiji je videospot do trenutka kad ovo pišemo na YouTubeu ostvario gotovo 37 milijuna pregleda.

Mlađahna Olivia Rodrigo slavu je stekla glumeći u disneyjevim serijama "Bizaardvark" i "High School Musical: The Musical: The Series", gdje je također imala zamijećene glazbene nastupe. D. Miklić

Pjesma osvaja publiku i u Hrvatskoj - trenutno se nalazi na broju jedan Deezer Top Croatia ljestvice
NE IDE
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa