Regija
VUKOVAR IZDVOJIO 1,6 MILIJUNA KUNA

Dodijeljeno 214 stipendija
Objavljeno 16. siječnja, 2021.
VUKOVAR


U dvorani rodne kuće Lavoslava Ružičke u Vukovaru svečano su uručeni ugovori o stipendiranju za učenike i studente koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku i akademsku 2020./2021. godinu, a učinili su to gradonačelnik Ivan Penava i njegovi zamjenici Marijan Pavliček i Ivana Mujkić.


- U ovoj akademskoj godini imamo 50-ak studenata više. Zajedno s gradovima sponzorima iz godine u godinu pružamo sigurnost studentima i učenicima s područja grada Vukovara. Na taj način ulažemo u perspektivu grada i nadamo se kako će nakon uspješnog ishoda studiranja naši stipendisti ostati u Vukovaru, naći zaposlenje, osnovati obitelj i graditi budućnost svog grada - rekao je Penava.
Od 243 pristigla zahtjeva za stipendiranjem njih 29 pronašlo je izvore stipendija u državnim ili privatnim programima stipendiranja, a Grad Vukovar dodijelio je ukupno 214 stipendija. Od toga je 80 za studente svih godina studija deficitarnih zvanja u iznosu 1000 kuna mjesečno za 10 mjeseci u akademskoj godini, dok su 93 studenta dobila stipendije od 500 kuna mjesečno. Također, 41 učenik srednje škole, prve i viših godina školovanja za deficitarna zanimanja, dobio je stipendiju od 400 kuna mjesečno. U gradskom proračunu za isplatu stipendija je osigurano je 1,6 milijuna kuna. S.B.
Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike