Crna kronika
DVIJE OSOBE RANJENE U ZAGREBU

Još jedna ulična krvava pucnjava
Objavljeno 15. siječnja, 2021.

Satima je u petak trajao policijski očevid u Lovinčićevoj ulici zbog pucnjave koja se zbila u ranim jutarnjim satima. Kako je priopćila zagrebačka policija, dvije su osobe ranjene rano ujutro u petak, u pucnjavi na zagrebačkoj Ferenčici, koja nepoznate počinitelje tereti za pokušaj ubojstva muškarca i žene. Žrtve napada su 31-godišnjak i njegova vršnjakinja na koje se oko 4 sata, dok su se nalazili u automobilu BMW u Lovinčićevoj ulici, zaletio automobil iste marke talijanskih registracijskih oznaka.

Iz tog vozila izišle su dvije nepoznate osobe, muška i ženska, koje su se verbalno sukobile sa svojim žrtvama i odmah pješice napustili mjesto događaja na kojem su ostavili vozilo. Nekoliko minuta kasnije, na istu tu lokaciju dovezla su se četvorica muškaraca od kojih je jedan ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru i ranio ih. Ozlijeđenima je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Merkur te je utvrđeno da su teško ozlijeđeni, ali ozljede ipak nisu smrtonosne.

Vrlo brzo nakon pucnjave u Lovinčićevu ulicu stigli su policajci koji su odmah trakama ogradili mjesto pucnjave oko dva automobila. Dio policajaca počeo je pretraživati okolne zgrade te susjedne ulice u potrazi za napadačima. Neslužbeno doznajemo kako već ima indicija tko bi mogao stajati iza nove pucnjave koja se zbila u Zagrebu. S detaljnim očevidom počelo se tijekom dana kada su se u blizini automobila mogle vidjeti i čahure ispaljene iz vatrenog oružja.

Zagrepčanima je već dosta uličnih pucnjava koje su se u posljednje vrijeme dogodile u njihovom gradu. Prije nekoliko dana, u Južnoj ulici u Dubravi, ranjen je 40-godišnjak, a pokazalo se kako je u njega pucao 29-godišnjak koji je bio odjeven u crno i s kapuljačom navučenom preko glave. Pokazalo se kako se 29-godišnjak, 6. siječnja oko 13.40 sati, taksijem dovezao do obližnje ulice, gdje je od vozača zatražio da ga kratko pričeka. Potom je otišao do kuće 40-godišnjaka koji se pojavio na prozoru sobe na katu kuće. Došlo je do svađe između njih, da bi u jednom trenutku 29-godišnjak izvadio pištolj te ispalio nekoliko hitaca, od čega je jedno zrno ranilo 40-godišnjaka u rame, a drugo ga pogodilo u predjelu lijevog ramena. Napadača su brzo uhitili. H

Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

2

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura