Tehno
DOBITNIK NAGRADE CES 2021 BEST OF INNOVATION AWARD

LG predstavlja uzbudljive nove modele televizora OLED, QNED Mini LED i NanoCell
Objavljeno 15. siječnja, 2021.
Što se tiče krajnjeg iskustva gledanja sadržaja na OLED-u, LG nudi korisnicima više izbora nego ikada prije. Izuzetna serija LG C1 može se pohvaliti raznolikošću veličina, od 48-inčne verzije, koju preferiraju gameri, do novog 83-inčnog modela, koji donosi odlične mogućnosti za organiziranje filmskih večeri.


Unutar linije nalazi se i model 48C1, dobitnik nagrade CES 2021 Best of Innovation Award, ali i nekoliko drugih dobitnika priznanja Innovation Award. LG-jeva linija flagship televizora nadograđena je tehnologijom i značajkama kao što su novi OLED panel, nova napredna LCD struktura panela koja kombinira tehnologiju boja Quantum NanoCell s mini LED pozadinskim osvjetljenjem za poboljšanu preciznost boja i veći kontrast te nadograđeni AI procesor, redizajnirani webOS, kao i zadivljujući novi izgled za 2021. godinu.


Linija OLED televizora čini LG-jev najopsežniji asortiman OLED televizora do danas s uzbudljivim novim modelima koji dolaze u većim dimenzijama i nastavljaju s nasljeđem LG-jeve vrhunske kvalitete slike. LG-jeva najnovija serija G1 sadržava OLED evo, sljedeći korak u evoluciji OLED TV tehnologije, koja pruža svjetliji i živahniji prikaz slike nevjerojatne jasnoće, detalja i realističnosti. LG-jev najnoviji inteligentni procesor, α (Alpha) 9 Gen 4 AI, poboljšava performanse na najnovijim LG OLED televizorima iz serija Z1, G1 i C1, LG QNED Mini LED modelima QNED99 i QNED95 te LG NanoCell modelima NANO99 i NANO95. Procesor koristi dubinsko učenje za poboljšanje upscalinga, što sadržaj bilo koje kvalitete čini savršenim na velikim displejima. LG-jevi najnoviji televizori nude iznimno intuitivno korisničko iskustvo zahvaljujući LG-jevoj nadograđenoj pametnoj TV platformi webOS 6.0. S potpuno redizajniranim novim početnim zaslonom, kao i poboljšanjima performansi i značajki, webOS 6.0 pruža brži pristup aplikacijama i jednostavnije otkrivanje sadržaja, uz još osobnije preporuke. Zajedno s poboljšanim daljinskim upravljačem Magic Remote, koji uključuje posebne tipke za popularne pružatelje sadržaja, LG-jev novi webOS korisnicima nudi mogućnost lakšeg upravljanja i navigacije LG-jevim televizorima sljedeće generacije i rastućim webOS ekosustavom.


LG OLED televizori i dalje podižu razinu kvalitete slike, a korisnici, stručnjaci za tehnologiju i neka od najvećih imena u filmskoj industriji prepoznali su ih kao najbolje displeje na svijetu. Uz LG-jevu samoosvjetljujuću tehnologiju piksela, paneli predstavljeni u liniji za 2021. godinu nude savršene crne boje, a globalna agencija za testiranje proizvoda Intertek certifikatom je potvrdila da imaju 100 posto vjernosti boja. Uz nenadmašne boje i kontrast, LG-jevi televizori podržavaju Dolby Vision IQ i Dolby Atmos kako bi se uživanje gledatelja podiglo na sasvim novu razinu. M.R.
Najčitanije iz rubrike