Regija
MLADI VOLONTERI CK NAŠICE I CK RIJEKA OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN SMIJEHA

Pričali viceve, razmijenili ideje
Objavljeno 13. siječnja, 2021.
NAŠICE

Volonteri Kluba mladih Crvenog križa Našice organizirali su obilježavanje Međunarodnog dana smijeha, a pridružili su im se i mladi volonteri Terenske jedinice "Dr. Ante Švalba" Crvenog križa Rijeka. Sastanak je održan preko platforme Zoom na kojoj su mladi prvotno predstavljali, pričali viceve, a zatim predstavili svoje aktivnosti. Voditeljica Kluba Laura Kanis rekla je kako je cilj izlaganja aktivnosti bila razmjena ideja koje su mladi osmislili u pojedinim društvima te načini provođenja u svojim sredinama.

U povodu Svjetskog dana prve pomoći mladi u Našicama na ulicama grada ocrtavaju obrise osoba uz prigodan tekst kako je toj osobi netko spasio život jer je znao prvu pomoć. Cilj je aktivnosti bio ukazati na važnost znanja prve pomoći, što su prepoznali i mladi volonteri iz Rijeke te su prošle godine na riječkom Korzu obilježili Svjetski dan prve pomoći na isti način. Mladi iz Rijeke uključili su se i u akciju "Budi mi prijatelj" kojom su uz mladež CK Našice prikupljali čokolade za djecu iz SOS sela Ladimirevci. Sudjelovali su i na 3. Crvenom kvižu mladih CK Našice. Crveni kviž tradicionalni je kviz koji je ove godine održan preko platforme Zoom, što je omogućilo sudjelovanje mladih i iz Rijeke.

- Originalne aktivnosti kao primjere dobre prakse mladi proširuju na veće područje, u ostale lokalne zajednice te razvijaju suradnju s ostalim društvima. Naša dva društva dobar su primjer suradnje kroz različite aktivnosti - izjavila je Laura Kanis. M.K.S.
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

Najčitanije iz rubrike