Regija
LIONS CLUB SLATINA I GRAD SLATINA

Šesteročlanoj obitelji Sliško donirali mobilnu kućicu
Objavljeno 14. siječnja, 2021.
SLATINA

Odmah sutradan poslije razornog potresa u središnjoj Hrvatskoj Lions District 126 Hrvatska pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava za kupnju i doniranje mobilnih kućica potrebitim obiteljima na području Banovine, a akciji se istoga dana priključio i Lions club Slatina.

Ideju da se brzo i konkretno zbrine jedna obitelj odmah je podržao i gradonačelnik Denis Ostrošić pa je Grad na temelju odluke Gradskog vijeća donirao 50.000 kuna za nabavu jedne mobilne kućice opremljene za stanovanje.

Članice LC Slatina i njihove obitelji, građani Slatine te poslovni partneri članica kluba i njihovi prijatelji pomogli su da u samo tri dana prikupe razliku od 25.500 kuna, koliko je bilo potrebno za realizaciju ove akcije.

Istovremeno s prikupljanjem novca za kupnju mobilne kućice, članice LC Slatine prikupile su i neophodne stvari potrebne za jednu obitelj čija je imovina stradala od potresa. Predstavnice kluba 8. siječnja obišle su potresom stradalo područje u Banovini i tom prigodom za srce im je prirasla šesteročlana obitelj Sliško iz Petrinje, roditelji Snježana i Bernard, te njihova djeca Leonardo (18), Vanesa Leonarda (14), Ivano Mihael (5) i Matej (3).

„Predajom mobilne kućice nemamo namjeru zaboraviti tu predivnu obitelj, naprotiv, želimo im još pomoći koliko god budemo u mogućnosti, i vjerujemo da hoćemo, jer nam se javljaju naši sugrađani i prijatelji koji su propustili informaciju o našoj akciji,“ istaknule su članice Lions cluba Slatina te se zahvalile Gradu, koji je i ovaj puta imao povjerenja u njihov rad.
Dodaju da bi akcija bez znatnih sredstava Grada bila teško ostvariva pa od srca zahvaljuju svim gradskim vijećnicima, kao i donatorima koji su nesebično pomogli da se akcija u vrlo kratkom roku realizira.


Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike