Mozaik
LIVIO BERAK NOVI SPOT SNIMIO U DVORCU

Moja je ladica već duže vrijeme prepuna pjesama
Objavljeno 14. siječnja, 2021.
Pjesma je nastala prije njegovog dolaska u Divlje Jagode, mnogi su je čuli uživo

Pjesma "Bez tebe ne mogu i neću" mnogima koji me prate vrlo je dobro poznata i mogu reći dugoočekivana. Upravo tu pjesmu priželjkivali su i prijatelji i fanovi kao moj prvi singl, no odluka je ipak pala da ova treba izići druga po redu. Napokon je dočekala taj trenutak, ne skida osmijeh s lica Livio Berak, nestrpljivo i sam čekajući reakcije na novi spot za ovu pjesmu koji će premijerno biti prikazan danas, u 19 sati, na CMC-u.


Pjesma je nastala prije njegovog dolaska u Divlje jagode, u vrijeme nastupa s Livio Berak Triom, a mnogi su je imali prilike čuti tih godina i uživo.


- Već tada se moglo primijetiti da pjesma komunicira s publikom i da će zasigurno naći svoje mjesto među slušateljima, u rock‘n‘rollu. Isključivo je to moja autorska pjesma, što znači da potpisujem tekst, glazbu, aranžman, pa sve do bubnjarskih dionica na što sam, moram priznati, iskreno ponosan - kaže Livio.


Demo pjesme nastao je u njegovom kućnom studiju, gdje je utvrđeno što će svaki pojedini instrument svirati na završnoj studijskoj verziji. Pjesma je snimana u Novom Sadu, u glazbenom studiju Do Re Mi, kao i sve ostale koje će se pojaviti na albumu, dok su miks i mastering rađeni u Velikoj Gorici u glazbenom studiju Šišmiš.


Kao i za knjigu, film, umjetničko djelo, tako je i za pjesmu slušateljima uvijek bitno znati tko/što je autora potaknuo, motivirao.


- Inspiraciju za pjesme pronalazim u privatnim životnim iskustvima, jer takvu iskrenost osjetim kao jedini autentični izričaj. Drukčije ne znam. Prošla je godina zaista bila specifična i nepredvidiva zbog svima nam dobro znane situacije, pa sam ja, kao i velika većina mojih kolega glazbenika, bio osuđen na nimalo neugodnu neizvjesnost koju sam, ipak, pokušavao iskoristiti na najkreativniji način i ostati pozitivan - kaže Livio.


Godina iza nas uistinu je ‘jedinstvena‘ (nadamo se da će tako i ostati), pa je zbog toga dosta vremena prošlo od snimanja do emitiranja spota. Čak i za hrvatske prilike. No, Livio smatra da, ako ih znamo prepoznati, svaka dolazi u pravo vrijeme, pa tako i pjesma "Bez tebe ne mogu i neću", čiji je spot sniman u poznatom valpovačkom dvorcu Prandau-Normann, za što zahvaljuje Turističkoj zajednici grada Valpova koja im je ustupila prostorije dvorca.


- Režiju, snimanje i montažu potpisuje Goran Đurković - Mash, koji je uz svoju vizualnu kreativnost odsvirao bubanj, kako u studiju, tako i u spotu. Na bas-gitari pojavljuje se Veliborka Barić, a kao posebnu gošću u spotu možete vidjeti mladu osječku glumicu Mateu Marušić - pojasnio je Livio, koji je prije točno šest mjeseci objavio spot za pjesmu "Hoću novi život", koji bilježi više od 33.300 gledanja.


- Prvim singlom "Hoću novi život" iznimno sam zadovoljan i gledanošću i reakcijama, što potvrđuju mnogobrojna phoner gostovanja na raznim radiopostajama, od Osijeka, Našica, Raba, Županje te kultnom beogradskom Radiju 202, s kojega sam još kao tinejdžer nasnimavao pjesme na kasete koje dandanas čuvam - prisjetio se Livio. Prvi i drugi singl definitivno nisu slični, a zbog toga ih je i izabrao jer pokazuju raznolikost rock‘n‘rolla, ali i njega kao glazbenog umjetnika.


Iako nisu jedini, glazbenicima je doista oduzeta svaka mogućnost opstanka, osim prihoda od tantijema.


- Činjenica je da situacija u glazbenim vodama nije sjajna, a izgledno je da će kao takva potrajati još neko vrijeme. Srećom, iskoristio sam ljeto za povremene akustične solonastupe, a posljednji koncert Divljih jagoda, prije novonastale situacije, na žalost, pamtim krajem veljače, kada smo promovirali novi album pod nazivom "Jukebox" - realan je Livio.


Pjesme nikad ne nastaju jedna po jedna, bar ne kod glazbenika Livijeva iskustva, pa sigurno u ladici ima još novih pjesama.
- Nisu pjesme nastajale jedna po jedna, a moja ladica već je duže vrijeme prepuna, i apsolutno je došao trenutak da te pjesme ugledaju svjetlo dana. Nakon izlaska drugog singla "Bez tebe ne mogu i neću" slušatelji u skorije vrijeme mogu očekivati i izlazak mog prvog samostalnog albuma - kaže Livio.


Narcisa Vekić
14. siječnja
PREMIJERA

NA CMC-u

U 19 SATI
Livio Berak

glazbenik

Apsolutno je došao trenutak da pjesme iz "ladice" ugledaju svjetlo dana. Nakon izlaska drugog singla "Bez tebe ne mogu i neću", slušatelji u skorije vrijeme mogu očekivati i izlazak mog prvog samostalnog albuma.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

Najčitanije iz rubrike