Sport
ŽRK OSIJEK NASTAVLJA S PRIPREMAMA

Nakon bronce s EP-a zavladao optimizam
Objavljeno 13. siječnja, 2021.

Rukometašice Osijeka odrađuju pripreme za nastavak sezone, koji je za njih 23. siječnja kada u 10. prvenstvenom kolu gostuju kod Murvice. Do tada će igračice Jasmina Mrkonje uglavnom svakodnevno imati po dva treninga, s naglaskom na podizanju tjelesne spreme.

Većih problema do sada nije bilo, ozljede uglavnom mimoilaze osječki sastav, uz tek poneki lakši problem, koji ne zahtijeva znatniju stanku, nego tek kraću poštedu. I igračice koje su kraće vrijeme bile bolesne većinom su se vratile, čeka se još samo današnje priključenje Ene Zagorščak pa će kadar biti kompletan. Zadovoljan takvim dosadašnjim tijekom priprema je i sam Mrkonja, još jednom istaknuvši i odličnu atmosferu u redovima svoje ekipe.

- Djevojke su do sada stvarno dobro radile. Osjetio se i neki val optimizma nakon one europske bronce hrvatske reprezentacije, sve su ponosne na taj uspjeh i kao da im je dao dodatni motiv za rad. Stvarno sve protječe u lijepom ozračju iako su treninzi intenzivni. Za tjelesnu spremu zadužen je Hrvoje Vidović, a možemo se pohvaliti i da nam je klub osigurao i opremu za praćenje rada igračica, od otkucaja srca, tlaka, opterećenja... kao što imaju svi ozbiljni klubovi. I to će nama trenerima bitno pomoći u procjeni spremnosti igračica, kao i njihova angažmana, ali i doziranja intenziteta - pojašnjavao je Mrkonja dodajući i kako će oni pravi, rukometni treninzi uglavnom uslijediti tek u idućem tjednu. Razlog je jednostavan, u nastavku sezone želi još čvršću obranu, a to nije moguće ako igračice nisu maksimalno spremne.

- Obrana je osnova gotovo svake dobre ekipe i velikog rezultata. Uglavnom, smo taj dio igre dobro odrađivali u prvom dijelu sezone, ali želimo to podići na još višu razinu. A to se ne može bez snage i brzine i zato smo najveći dio vremena na treninzima posvećivali tome. Šut će se ionako tijekom sezone "naštimati".

Epidemiološka situacija spriječila je uobičajeni i željeni veći broj prijateljskih utakmica u ovom razdoblju, no Osječanke će ipak odigrati jednu. Nakon što će danas međusobno odmjeriti snage, u subotu će u Zrinjevcu ugostiti 1234 Viroviticu, što će im biti i jedina prava provjera.

- Mi ćemo u tu utakmicu praktički ući s jednim-dva rukometna treninga, pa je teško očekivati da će već tada sve ići po zamislima. Ali, u svakom slučaju, dvoboj s Virovitičankama će nam jako dobro doći - pojasnio je Mrkonja. G. Roguljić
Najčitanije iz rubrike