Sport
DANAS PREMA EGIPTU

Kapetan Duvnjak: Nije lako igrati pred praznim tribinama
Objavljeno 12. siječnja, 2021.
Hrvatski rukometaši danas kreću u Aleksandriju gdje će prvu utakmicu igrati 15. siječnja protiv Japana

Rukometaši su ostvarili pobjedu. Pobjedu nad IHF-om, nad činovnicima i nelogičnostima. Za igrače je boravak u Egiptu tijekom Svjetskog prvenstva trebao biti boravak u vakuumu, u balonu, potpunoj izolaciji od ostatka svijeta.


S druge strane, dok će igračima jedini pogled na Kairo i Borg el Arab, grad u namjesništvu Aleksandrija gdje će biti odigrane utakmice, biti onaj s prozora hotela ili kroz autobusno staklo, s druge strane plan je bio da se dopusti ulazak gledateljima u dvorane. Ako ne računamo njemačke reprezentativce, koji su zbog straha od zaraze COVID-19 otkazali nastup na SP-u, prvi se usprotivio Danac Mikkel Hansen.

I bez novinara

- Neka mi objasne u čemu je poanta da mi igrači budemo izolirani u hotelu, putujemo u posebnim autobusima, s maskama, a onda iziđemo na teren pred toliko ljudi - pitao se jedan od ponajboljih svjetskih igrača kojeg je podržalo i udruženje rukometaša otvorenim pismom prema čelništvu IHF-a.


Na kraju je odluka promijenjena. Svjetsko prvenstvo ipak će se igrati bez navijača. Štoviše, organizatori su otišli i korak dalje, pa su zabranili i dolazak novinarima, osim onima koji su pod "istim balonom" kao i reprezentacije. U, primjerice, hrvatskom slučaju riječ je o PR službi HRS-a te RTL ekipi koja ima pravo prijenosa. Nažalost, ništa novo za ponajbolje svjetske rukometaše koji posljednjih godinu dana većinom u klupskim natjecanjima igraju pred praznim tribinama.


- Nije lako igrati pred praznim tribinama jer svaki sportaš je naviknuo da ga nose navijači za koje uvijek igramo. Mi igramo za vas, a vi budite uz nas - poručio je Duvnjak uoči današnjeg puta prema Aleksandriji gdje će Hrvatske u petak (15. siječnja) u 18 sati protiv Japana otvoriti nastup na Svjetskom prvenstvu.
Utakmicu po utakmicu

Naš najbolji rukometaš, službeno proglašen i najboljim sportašem u 2020. godini, a vjerojatno i najbolji igrač Europe i svijeta za prošlu godinu uvjeren je u dobar rezultat reprezentacije. No naš kapetan nije od velikih riječi. Uoči svakog velikog natjecanja gotovo možemo presnimiti njegove izjave. Promijenimo samo naziv suparnika. Ovaj put Japan je prvi "na meniju".


- Najvažnije je da mi idemo iz utakmice u utakmicu, ponavljamo se svake godine. Tako da opet kažem, utakmica po utakmica. Prvi protivnik je Japan, pogledali smo već nekoliko videa, igraju nezgodnu 3-3 obranu. Mi jesmo favoriti, ali moramo to pokazati na terenu. Moramo doći na teren i 60 minuta bacati se na glavu. Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari, a dokle ćemo dogurati, vidjet ćemo.


Izbornik Červar jučer je nakon večernjeg treninga odlučio koji će se igrači danas ujutro naći u zrakoplovu za Aleksandriju. I izborniku je žao što neće biti publike.
- U Egiptu neće biti naših ljudi, ali mi smo tu da rušimo barijere. Uvijek mislimo ono najbolje što se može i nikada ne tražimo alibi. Vjerujem kako svojim ponašanjem i igrom možemo opet opravdati povjerenje naših navijača. Ne sumnjam da ćemo opet biti hit - poručio je hrvatski izbornik.


Krešimir Lacković
NE IDU MIHIĆ I IVIĆ, PUTUJE KARAČIĆ
Lino Červar nakon jučerašnjeg poslijepodnevnog treninga donio je tešku, ali neminovnu odluku o igračima koji će krenuti u Aleksandriju na poprište prvog kruga Svjetskog prvenstva. Izborniku i svim reprezentativcima jučer je stigla i dobra vijest. Reprezentaciji se priključio Igor Karačić! Nakon liječničke kontrole dobio je zeleno svjetlo i putovati će s ostalim reprezentativcima. Červar se na kraju odlučio u Egipat ne voditi lijevo krilo Lovru Mihića i desnog vanjskog Šimu Ivića. Zbog koronavirusa IHF je dopustio svakoj reprezentaciji da u Egipat može dovesti 20 igrača.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike