Sport
POUZDANA OSJEČKA JEDINICA: IVICA IVUŠIĆ

Nismo prepotentni jer stalno ističemo kako možemo osvojiti trofej
Objavljeno 12. siječnja, 2021.
O transferu ne razmišljam. Osijek je sjajno posložen, ima visoke ambicije, vrhunskog trenera, super smo klapa... - kaže Ivušić

Nakon kratkog odmora nogometaši Osijeka vratili su se u puni ritam treninga. Mali predah dobro im je došao pred drugi, završni tjedan priprema na kraju kojeg će odigrati i preostale dvije prijateljske utakmice.


Ona prva, protiv Sturma, završena je pobjedom kluba iz Graza (3:2) koji je iskoristio svoje razdoblje bolje igre, no jasno je kako o ishodu tog dvoboja ne treba previše procjenjivati spremnost bijelo-plavih za nastavak sezone u Prvoj HNL. Uostalom, imali su i oni svoje razdoblje dominacije, a ni trener Nenad Bjelica nije na različita izdanja svojih igrača gledao previše kritično.


Slaže se s tim i Ivica Ivušić, koji je u tih prvih 45 minuta imao dosta posla te spriječio u nekoliko navrata da zaostatak bude i uvjerljiviji.


- Bila je odlična utakmica, oni su jaka momčad i bili su odličan test za naše trenutne mogućnosti. Ali ne treba zaboraviti da su ovo pripreme, svi pomalo osjećamo i umor od treninga, a ovo je bila i prva pripremna utakmica. Imamo još te dvije do kraja priprema te nekih desetak dana do nastavka prvenstva, a do tada ćemo sigurno biti pravi, spremni za nastavak. Možemo puno bolje i ne sumnjam da hoćemo.
Optimizam u svlačionici

Tonovi koje igrači prenose s priprema gotovo u pravilu budu pozitivni, pogotovo kada ozljede ne remete ritam treninga. Slično je i s ovim rovinjskim, koje trebaju poslužiti kao temelj nastavka odličnih rezultata Osijeka. Nakon što je prvi dio sezone osigurao ravnopravnu borbu za oba domaća trofeja, navijači bijelo-plavih nadaju se kako će se u istom ritmu nastaviti i u proljetnom dijelu. Optimizam se širi i Osijekovom svlačionicom, što je potvrdio i Ivušić.


- Dobro se radi ovdje, uvjeti su odlični i svi su maksimalno angažirani kako bi nastavak prvenstva dočekali potpuno spremni. Iza nas je stvarno odlična jesen, doveli smo se u situaciju da možemo razmišljati o oba trofeja i vjerujem da imamo dobre izglede na kraju podići bar jedan. Odlična smo momčad, vlada dobra atmosfera i svi vjerujemo da možemo ispuniti taj cilj.


A do njega su dva puta, onaj u Kupu je kraći jer za drugo klupsko Rabuzinovo sunce treba proći tri prepreke, dok je jasno kako u prvenstvu čeka pravi marathon.


- Ne treba gledati što je dohvatljivije, nego samo ići utakmicu po utakmicu, ne opterećujući se ni suparnicima ni rasporedom. Mislim da svi tako razmišljamo. Nadam se da ne zvučimo prepotentno ako stalno ističemo da svi vjerujemo da možemo do trofeja. Vjerujemo u svoje kvalitete, u trenera i stučni stožer i da mislim da se sve to osjeti. Uz to, dobra smo klapa, baš nas krasi zajedništvo, a to je vjerojatno i naša najveća vrlina.
Bez isticanja pojedinaca

Osijek je jesenas bio među momčadima s najčvršćom obranom, ako se gleda prosjek primljenih pogodaka po utakmici i najbolja (15 golova u 16 kola), a jasno je da velik dio zasluga za to pripada i Ivušiću. Osam je puta sačuvao čistu mrežu, a na pitanje voli li radije u utakmici imati više ili manje posla jednostavno je odgovorio:


- Meni je jedino važno da pobjeđujemo. Pojedinac može donijeti pobjedu u jednoj utakmici, ali momčad osvaja prvenstvo. I zato ne treba posebno isticati pojedince, svatko je ugradio svoj doprinos u ove rezultate. Uvijek netko iskoči, što je isto naša velika snaga. Kvalitetu imamo i to trebamo maksimalno iskoristiti.


U Gradski je vrt stigao prije dvije i pol godine, a isto toliko mu traje ugovorna obveza s bijelo-plavima. No nije od onih koji često gledaju prema van, u potrazi za inozemnim, obično i bogatijim angažmanom.


- Najiskrenije, o nekakvom transferu uopće ne razmišljam. Odlično mi je u Osijeku, klub je sjajno posložen, ima visoke ambicije, vrhunskog trenera, super smo klapa, sviđa mi se i grad, ljudi, navijači... Stvarno mi je sve odlično i nemam razloga žuriti se i gledati negdje prema van.


Slično je Osijekov čuvar mreže reagirao i na upit o mogućnosti poziva u hrvatsku reprezentaciju.
- Ne opterećujem se time, samo mi je cilj što bolje braniti u klupskom dresu, a sve ostalo ionako nije na meni, nego na izborniku. Moje je da branim odlično, a ako to bude dovoljno da zaslužim poziv u reprezentaciju, nitko sretniji od mene - zaključio je Ivušić.


Goran Roguljić
Trenirali svi osim Ndockyta
Nakon relaksirajuće nedjelje jučer su bijelo-plavi odradili treninge. Dobra je vijest kako su u pogonu bili gotovo svi igrači, normalno je radio i Igor Silva, a ni gležanj Mihaela Žapera koji je nastradao u ogledu s Austrijancima nije ga spriječio da odradi planirano s ostatkom momčadi. Trenutno je jedino Merveil Ndockyt i dalje u poštednom režimu, a svi se nadaju kako će i on uskoro biti u punom pogonu. Tako bi za preostala dva prijateljska susreta, protiv Kopra (15.) i MOL Fehervara (16.), trener Bjelica na raspolaganju mogao imati praktički kompletan kadar.
Brlek uskoro potpisuje?
Čini se kako se raspleće situacija oko dolaska Petra Brleka u redove Osijeka. Pregovori su pri kraju i prema najavama ovaj 26-godišnji veznjak trebao bi uskoro potpisati troipolgodišnji ugovor. Prošlu je sezonu proveo na posudbi u Ascoliju kao igrač Genoe, za koju jesenas nije nastupao.
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike