Regija
PROJEKT VRIJEDAN OKO 4 MILIJUNA KUNA

Društveni će dom završiti u proljeće
Objavljeno 12. siječnja, 2021.
MAGADENOVAC

Rekonstrukcija i prenamjena nekadašnjeg trgovačko-ugostiteljskog objekta u društveni dom u Magadenovcu napreduje planiranom dinamikom.

Projekt vrijedan nešto više od četiri milijuna kuna u potpunosti će biti gotov u proljeće ove godine. Potrebna sredstva za ovu investiciju u stopostotnom iznosu Općina je osigurala je iz europskih fondova, na natječaju Programa ruralnog razvoja, u sklopu operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

Za potpuni dovršetak doma Općina Magadenovac u proračunu za 2021. planirala je 2,4 milijuna kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, koje je krajem prošle godine uplatilo 800.000 kuna. Radove izvodi tvrtka Iver d.o.o. iz Čepina. Objekt je zatvoren te slijedi unutarnje uređenje i opremanje.

Realizacijom projekta društveni dom bit će na raspolaganju svim stanovnicima Magadenovca. Općinski načelnik Stjepan Živković kaže kako će dom postati ugodno mjesto za okupljanja, održavanje sastanaka, razna društvena i obiteljska druženja te kulturne manifestacije.

- Riječ je o ulaganju u objekt koji je bio u privatnom vlasništvu, a koji je Općina Magadenovac otkupila i odlučila prenamijeniti u društveni dom. U tom objektu nekada je bio kafić te trgovina - kaže načelnik Živković.

Zahvaljujući višemilijunskom ulaganju uredit će se i opremiti potkrovlje u kojem su planirane četiri društvene prostorije namijenjene radu udruga te sanitarni čvor i spremište. U prizemlju je planirana dvorana za stotinjak ljudi, kuhinja, garderoba, sanitarni čvor i dva ureda.

- Nadam se da će po završetku svih aktivnosti ovaj projekt podići kvalitetu života Magadenovčana – ističe načelnik.

Ukupna korisna površina građevine koja će postati središte društvenog i kulturnog života iznosi približno 720 četvornih metara. S. Fridl
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike